StoryEditorOCM
ZagoraKLJUČNA PROMETNICA

Dovršen očevid slijetanja vozača s kolnika jutros u Maljkovu: kriva je brzina, putnici u automobilu su dobro i prošli...

Piše Božidar Lončar
15. veljače 2024. - 21:42

Policijska uprava splitsko-dalmatinska dovršila je očevid prometne nesreće koja se dogodila nešto poslije 8 sati ujutro na D1 u mjestu Maljkovo.

Sudar se, kako smo doznali, dogodio na cesti Split - Sinj - Knin, na izlazu iz Maljkova prema Vrlici što je jedna od ključnih dalmatinskih prometnica.

Na teren su izašle sve dežurne službe, a bio je zatvoren jedan vozni trak te se promet odvijao izmjenično, što je usporilo promet, osobito s obzirom na vrijeme kada se sudar dogodio.

U policiji sumnjaju kako je nesreću uzrokovala prevelika brzina zbog čega su dvije osobe završile u bolnici:

- Utvrđeno je postojanje sumnje kako vozač osobnog vozila brzinu kretanja vozila nije prilagodio osobinama i stanju ceste uslijed čega je izgubio nadzor nad vozilom koje je sletjelo izvan kolnika.

Dvije osobe su prevezene na pružanje liječničke pomoći te je utvrđeno da je vozač osobnog vozila zadobio tešku tjelesnu ozljedu ručnog zgloba dok je druga osoba zadobila lakšu tjelesnu ozljedu - kazali su iz policije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. lipanj 2024 02:37