StoryEditorOCM
ZagoraREAGIRANJE

Dr. Danica Ramljak žestoko oplela po Bulju: Da, nasjela sam na njegova obećanja da će raditi pošteno. Ali on je...

Piše split sd
6. rujna 2024. - 17:33

Dr.sc. Danica Ramljak je reagirala SDP-ov tekst: Napada nas Danica Ramljak, a baš je ona bila najveća zagovarateljica Mira Bulja na prošlim izborima

Tekst prenosimo u cijelosti:

NISAM U NITI JEDNOJ STRANCI

Iako me u svom Priopćenju čelnik SDP Sinja Nikola Vučković optužio da se petljam u predizbornu kampanju u Sinju, te se pri tome poslužio i karikaturom čiji je sadržaj ne samo nedoličan za predstavnike glavne opozicijske političke stranku u Hrvatskoj već je čak utuživ, moram napomenuti da nisam članica niti jedne političke stranke već građanka koja ima zdrav razum i dobru moć zapažanja događanja u gradu Sinju kojeg volim i želim da napreduje. Poznato je sinjskoj javnosti da sam se zadnjih 10ak godina često oglašavala javno na razne teme i što i jest zadaća građana posebice neovisnih intelektualaca. I to ću nastaviti raditi i dalje sviđalo se to SDP ili bilo kojoj drugoj političkoj opciji.

BUJA NA ŽIVOTU ODRŽAVA JEDNA RUKA SDP-a

Čelništvo SDP-a  u Sinju koje od dolaska Mira Bulja na vlast u lipnju 2021 godine drži 10. ruku i prevagu u Gradskom vijeću Sinja (dakle cijelo vrijeme osigurava Bulju neometanu vlast) našlo se pogođeno mojom izjavom u članku Vašeg novinara SD Saše Ljubičića da SDP nije reagirao na Buljevu nedavnu sramotnu zabranu izložbe u organizaciji Galerije Sikirica (taj tekst pročitajte OVDJE). Sve što sam izjavila Vašem novinaru itekako stoji. Istina je da SDP nije nikad prozvao osobno Mira Bulja i nije nikad poslao priopćenje za hrvatsku javnost u kojem oštro osuđuju Buljevu sramotnu zabranu izložbe.

Bulj je  jedini odgovoran za taj postupak zabrane izložbe i to SDP Sinja uredno prešućuje. Umjesto toga su dali opću izjavu samo na FB stranici stranke podsjetivši da je zabrana izložbe protu ustavna ali nedaj Bože da su spomenuli i glavnog krivca. Skrili su se iza ponude da se izložba organizira u njihovim prostorijama što je lijepo a i sami znaju da je to itekako nerealno. Umjesto da smo gledali ozbiljnu presicu za javnost i javnu osudu Mira Bulja dobili smo svetu vodicu u režiji SDP-a koju je vidjelo svega  građana na FB koji im posjećuju stranicu. MOpća sinjska a i šira javnost nije nikada imala priliku čuti javnu osudu Mira Bulja.

SDP SINJA UREDNO DIŽE RUKU NA SVA BULJEVA UHLJEBLJIVANJA U SINJU

SDP Sinja inače uredno šuti i diže Bulju ruku na sva uhljebljivanja u njegovom mandatu, na nezakonito osnivanje Galerije Sikirica, na nedavno Buljevo pjevanje sa Skejom u Kninu i nedozvoljene povike za Dom spremni, na Buljevo ignoriranje dalmatinske mladosti koja je poginula u 2. svjetskom ratu i kojoj je podignut spomenik u Ruduši, na Buljev bojkot godišnjih Dana Mike Tripala, nedavnog simpozija o Vici Buljanu i mnogim drugim projektima koje je čak i sam SDP organizirao a koje Bulj sustavno i bahato ignorira.

SDP SINJA SLUŽI POKORNIČKI BULJU

Jako mi je žao da je čelništvo SDP u Sinju iz samo njima poznatih razloga odlučilo na uštrb svojih birača i vlastitih vrijednosti služiti neprikosnoveno i pokornički Miru Bulju koji ih izvrsno koristi što osim mene dnevno gledaju svi građani Sinja. Rezultat je da SDP u Sinju trenutno ima mizernu potporu građana od nekad respektabilne političke stranke u ovom gradu. A uskoro ćemo imati priliku i vidjeti kako će ih građani nagraditi za sluganstvo Miru Bulju na nadolazećim izborima.

DA, NASJELA SAM NA BULJEVA OBEĆANJA

I da točno je, da sam ja kao i većina građana Sinja, 2021 godine nasjela na Buljeva populistička obećanja da će raditi pravedno i predano za opće dobro Grada Sinja što se nije dogodilo, dapače, u mandatu gradonačelnika Bulj je napravio sve suprotno.

Za razliku od SDP Sinj kojemu to očito  ni nakon 3,5 godine nije problem, ja sam vrlo brzo shvatila da je Miro Bulj populista koji za Grad Sinju do danas nije ništa kvalitetno ostvario. I koristim svoju građansku svijest da bi na to ukazala jer imam svako pravo.

S ovim završavam polemiku. Mira Bulja i SDP će građani Sinja na izborima uskoro ocjenjivati a ja ću sigurno i dalje do kraja života koristiti svoje obrazovanje i intelektualni potencijal da ukažem na postupke onih kojima mi građani dajemo povjerenje da nas zastupaju bez obzira o kome se radilo.  

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. rujan 2024 17:34