StoryEditorOCM
Zagorasaga se nastavlja

HDZ opet po Bulju: ‘Sinj nikada neće biti ‘Buljograd!‘ Prije 8 dana je sa Srpskim narodnim vijećem organizirao festival‘

Piše Županija SD
5. rujna 2024. - 16:38

Nema mira u Sinju već četiri dana. Otkad je u ponedjeljak navečer stigla vijest da gradonačelnik Miro Bulj zabranjuje održavanje izložbe autorice Inije Herenčić o narodnim običajima Srba, ne prestaje sapunica na temu hrvatsko-srpskih odnosa, Milorada Pupovca, Srpskog narodnog vijeća, Aleksandra Vučića...

Čim je zabrana odaslana u javnost, krenule su brojne reakcije kontra Bulja, među kojima i one od strane sinjskog HDZ-a koji ga je optužio da skuplja jeftine političke poene na izložbi, pa njegovi statusi na Facebooku... Svakako, zadnje što je javno iskomunicirao Bulj bilo je da je on već ranije ravnateljici Gradske galerije Sikirica poslao mail u kojem traži zabranu održavanja izložbe...Poslao je i screenshot kojim, navodno, potkrijepljuje svoje tvrdnje.

image
Nikola Brboleža/Cropix

Svakako saga još traje jer je sinjski HDZ poslao novo priopćenje kojeg su naslovili "Sinj nije niti će ikada biti Buljograd"

- Miro Bulj, činjenicom otkrivanja zajedničke suorganizacije 6. Kamičak etno festivala sa Srpskim narodnim vijećem, razotkriven je i ogoljen do kosti. Tako se zabrana izložbe fotografije gđe Inije Herenčić financirane od strane Srpskog narodnog vijeća, u režiji Mira Bulja, pokazala kao klasična manipulacija i pokušaj prikupljanja jeftinih političkih punata.

image

Igor Vidalina

 

Ante Čizmić/Cropix

Režirani igrokaz u kojem je gradonačelnik Bulj pokušao iskoristit iskru opravdanog nezadovoljstva koja je nastala u javnosti oko isticanja jugoslavenske zastave na koncertu Bijelog dugmeta u Splitu, pa je želio isto postići oko izložbe kojoj je smišljeno dao konture "velikosrpskog sveta", a u konačnici odvratiti pozornost od nezakonitosti u radu, pogodovanja i klijentelizma kojim je prožet cijeli njegov mandat.

U svemu tome očito je zaboravio kako je prije nepunih 8 dana s tim istim Srpskim narodnim vijećem na javnoj gradskoj površini – sinjskoj drevnoj tvrđavici Kamičak, suorganizirao i sufinancirao 6. Kamičak etno festival, čime se pokazalo sve licemjerstvo i kontradiktornost prethodne zabrane.

image
Jakov Prkić/Cropix

Nekakvi fabricirani e-mailovi, proslijeđeni (forwardirani) sami sebi, kako bi se vjerojatno mogli mijenjati podaci o datumima traženja zabrane izložbe, kojima se pokušava izmotati iz cijele ove situacije, potpuno su nebitni u cijeloj ovoj priči.

Miro Bulj i Srpsko narodno vijeće, kako Bulj kaže: "iza kojeg stoje Pupovac, Vučić, Jović, svi pod patronatom srpskog tjednika Novosti", zajedno su u Sinju 23. i 24. kolovoza organizirali 2 dana glazbeno-folklorni program - iz čega jasno proizlazi da su Miro Bulj i Milorad Pupovac zajedno u Sinju organizirali 6. Kamičak etno festival, koliko god se Bulj to trudio sakriti. Dalje nema, točka!

image
Jakov Prkić/Cropix

Opet ponavljamo, nikoga zbog toga ne osuđujemo, nikoga ne vrijeđamo, samo iznosimo činjenice i čestitamo na tome i Miru, i Miloradu, i Srpskom narodnom vijeću te želimo ubuduće puno zajedničkih i uspješnih manifestacija!

Nažalost, Sinj je zbog svega opet postao grad slučaj i predmet podsmjeha i izrugivanja. Miro Bulj je od Sinja napravio "Buljograd" (sintagma vezano uz narativ politike koju provodi i od koje jedino on dobro živi, nikako uz prezime koje časno nosi velik broj naših sugrađana). Sinj nije "Buljograd". Sinj je grad vrijednih, čestitih i tolerantnih ljudi. Sinj nikada neće biti "Buljograd"! - zaključili sz sinjski HDZ-ovci.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. rujan 2024 11:01