Nakon što je soparnik uvršten na nacionalnu listu zaštićenih kulturnih dobara, a prije pet godina Europska komisija unijela ga je i u svoj registar oznaka zemljopisnog podrijetla, u selu Kostanje na istočnom rubu Poljica se rađa, možda, i novi hrvatski brend.
Riječ je o poljičkom pršutu naizgled istom, ali po mišljenju njegova "kreatora" Ivana Pupačića, vlasnika tamošnje pršutane, značajno različitom u odnosu na njegova dalmatinskog i istarskog "brata" i(li) konkurenta. Gastronomski specijalitet nastao sušenjem na dimu i buri, različit je po – obradi.
– To znači da na pršutu ostavljamo zdjeličnu kost. Ona predstavlja svojevrsnu zaštitu u najosjetljivijom dijelu na način da u potpunosti pokriva područje oko puca, kako ga naš narod voli zvati. Sami postupak "proizvodnje...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....