StoryEditorOCM
ZagoraSOLINSKA GROBLJA

Mještani Kučina ogorčeni: Čekamo na grobnicu 10 godina, otac mi leži u tuđem grobu!; Grad Solin: Situacija je ovakva...

Piše Mia Sesartić
1. srpnja 2024. - 09:14

– Muči nas problem nedovršenih grobnica. Ima nas u Kučinama koji smo se zapisali i prije desetak godina i obećalo nam se da će se brzo izgraditi, samo što nije, a evo, i danas stoje ovako nedovršene, bez poklopca, otvorene, tako da u njih ulazi i voda. Pravo su ruglo. 

Stalno se interesiramo, što preko predstavnika našeg Mjesnog odbora, što direktno u Gradu Solinu, odakle su nam obećali da će grobnice biti dovršene do 1. studenoga prošle godine, ali još uvijek se ništa nije riješilo – govore nam okupljene mještanke Andrea i Anka Čvrljak, Mirjana Matković i Bernarda Đuderija na groblju sv. Luke u Kučinama upoznajući nas sa svojim problemom.

– Bilo bi nas je još više, ali ljudi su na poslu. Međusobno smo se čuli i ima nas najmanje dvadesetak zainteresiranih za rješavanje ovog pitanja. Što reći, ovo je sramota i zaista smo ogorčeni da unatoč našim brojnim molbama Grad Solin ništa nije poduzeo – ističu okupljene, dodajući da im je i lani na skupu s mještanima odgovoreno da će se ovaj problem riješiti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. srpanj 2024 12:15