StoryEditorOCM
Zagoravjerovali ili ne

Neviđena lakrdija splitskog građevinskog diva, vozači šalju najnoviji biser: Gdje je ovo znak upozorenja na cesti?!

Piše Mladen Nejašmić
3. listopada 2024. - 19:36

Skoro će drugi rođendan klizišta u Blatu na Cetini na važnoj županijskoj prometnici koja to mjesto povezuje sa Šestanovcem odnosno sa Splitom i Omišem. Nepuna su tri mjeseca do te vrlo važne obljetnice koju će žitelji zamosorskih sela najvjerojatnije proslaviti s tugom i nevjericom ili eventualno sa smijehom. Ovisno kako tko gleda na najnovije „egzibicije“ izvođača radova. 

Neovisno o tome, trebalo je toliko dugo da se izabere najpovoljniji izvođač, u ovom slučaju Lavčević i njegovi kooperanti, o čijem bi se poznavanju materije, barem u ovom slučaju, dalo razgovarati. 

Osim što su u gradilište doslovno ušetali prije nešto više od pet mjeseci, a tijekom ljeta učinili posla tek toliko za parkirati bager s prometnice i to prisilom jer su se sudionici u prometu tužili da im zatvara preglednost u prometu. Najnovija „sličica“ našeg čitatelja uskoro bi trebala nadopuniti zakon o sigurnosti prometa na cestama i onaj pravilnik o privremenoj regulaciji prometa i označavanje odnosno sigurnost radova na cesti. 

Nažalost, tamo nitko nije siguran. A najmanje oni koji se koriste tim cestovnim pravcem. Znak upozorenja na semafor koji se nalazi u blizini gradilišta, umjesto da se pomakne stotinjak metara prije treptajuće signalizacije, kako to nalaže struka, dočekat će vas tik do pravog semafora. Nevjerojatan prizor nebrige i lakrdije odmah je upao u oko vozačima koji su nas počastili ovom "vjerovali ili ne" fotografijom.  

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. listopad 2024 19:37