StoryEditorOCM
Zagorasedmo izdanje

Ovog vikenda dobro će se ‘prašiti‘ na festivalu koji je postao brand Zagore: ‘Proroci‘ su tvrdili da nećemo uspjeti...

Piše Toni Paštar
1. srpnja 2024. - 22:53

Narednog petka, subote i nedjelje u Trilju će se održati 7. Thrill blues festival. Ovaj događaj, koji je izrastao u brend Trilja i Dalmatinske zagore, a među ljubiteljima bluesa i puno šire, u ponedjeljak su na konferenciji za novinare u triljskom hotelu Sveti Mihovil najavili Marinko Brkić, direktor TZ grada Trilja, Ivana Vladović, direktorica županijske TZ, Ante Šošić, splitsko-dalmatinski dožupan i Boris Hrepić Hrepa, idejni suzačetnik i umjetnički voditelj triljskog festivala koji je davno prešao granice Hrvatske i pozicionirao se na blues kartu Europe i svijeta.

- Kada smo počinjali, "proroci" su tvrdili da nećemo uspjeti. Poslije uspjeha prvoga izdanja njihova je tvrdnja bila da se to više ne može ponoviti. Sada su ti zli jezici potpuno utihnuli, ali dobili smo veliku masu ljubitelja bluesa koji puno očekuju od nas. Stoga se trudimo svake godine napraviti barem jednu stepenicu više. Tako će, vjerujem, biti i u danima narednog vikenda kada će Thrill blues festival doživjeti svoje 7. izdanje – kazao je Boris Hrepić Hrepa.

Napomenuo je kako je po pitanju izvođača ove godine stavio naglasak na mlađe.

Glavni gost bit će nam Toby Lee za kojega se tvrdi kako je buduća super zvijezda bluesa, a on je već krenuo tim stazama. Kroz tri dana, od 5. do 7. srpnja, imat ćemo više od 20 izvođača od kojih je preko polovice mladih. Uz koncerte, imat ćemo izložbu slika i prikazivanje filmova, a najveću pažnju usmjeravamo na blues školu koju u doglednoj budućnosti zamišljamo kao cjelogodišnju aktivnost.

Uglavnom, uz Cetinu ćemo imati tri dana festivala i događanja od 10 sati pa do jedan, dva iza ponoći. Imat ćemo dobru glazbu, mnogi će okusiti izvornu triljsku gastronomsku ponudu, a što je najvažnije bit će to sve skupa lijepo i nezaboravno druženje.

Marinko Brkić je istaknuo kako podaci kazuju da su broj dolazaka i noćenja gostiju kao i smještajni kapaciteti imali porast od 10 posto.

- I kroz ovaj festival vraćamo Trilj Cetini. To je, uza sve ostalo, jedan od sadržaja kojim ćemo izvlačiti ljude iz obalnog dijela Dalmacije i dovesti ih u ovaj dio Dalmatinske zagore gdje se lako može pronaći mir za dušu i tijelo – kazao je Brkić.

- Thrill blues festival pružio je priliku i potaknuo mnoge koji nikada ne bi krenuli od obale iza brda. Ovdje su gostovale najveće zvijezde bluesa, ljudi koji su obišli cijeli svijet, a koje je ljepota rijeke Cetine toliko očarala da se danima nisu micali s njenih obala.

Trilj i cijelo dalmatinsko zaleđe ima neslućene turističke mogućnosti, čega smo mi iz županijske TZ vrlo svjesni pa smo zato i pokrenuli izradu strategije turističkog razvoja splitskog zaleđa, vjerujem na zadovoljstvo građana ovoga kraja, ali i naših gostiju – kazala je Ivana Vladović.

- Županija i naša TZ od samih početaka su uz festival i značajni smo sponzori. Tako potičemo turistička događanja na području Dalmatinske zagore. Ovaj festival pozicionirao je Trilj kao kulturnu meku naše županije i u tom kontekstu može samo rasti -kazao je dožupan Ante Šošić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. srpanj 2024 22:54