StoryEditorOCM
Zagoranedovršeni radovi

‘Vodovod‘ kaže da im super ide, a Klišanin javlja: ‘Sve raskopali i nema ih mjesec i pol dana, a kći mi slomila nogu!‘

Piše Stipe Šarić
5. listopada 2024. - 22:39

Na području gradova Solina i Splita, te općina Klis, Dugopolje i Podstrana trenutno se odvijaju radovi na "Projektu poboljšanja vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Split – Solin". Riječ je o projektu ukupne vrijednosti veće od 300 milijuna eura i, kako navodi "Vodovod", radovi idu jako dobro.

No, kako nam javljaju čitatelji, u Ulici Kosa-Uvodići na području Klisa došlo je do zastoja koji sada traje već duže od mjesec i pol dana. A prošlog petka na tom mjestu je preko raskopanog žala koje je ostalo na cesti pala 13-godišnjakinja.

image

Raskopana cesta na Klisu

Snimio čitatelj
image

Raskopana cesta na Klisu

Snimio čitatelj

- Moja 13-godišnja kći prošlog petka poskliznula se preko žala koje je ostalo na cesti nakon radova na Aglomeraciji. Prilikom pada slomila je nogu i zadobila ogrebotine po rukama i nogama, te sada, umjesto da se druži sa svojim vršnjacima, mora stajati kući i oporavljati se. Tom prizoru svjedočio je naš susjed koji je, kada je išao mom ocu opisati što se dogodilo, i sam upao u kanal.

U ulici je sve raskopano, a radnici nisu izišli na teren duže od mjesec i pol dana. Stanje kakvo su ostavili je užasno, a na tom dijelu nalazi se i nizbrdica kojom djeca idu u školu, što je dodatna opasnost - govori nam D. U., otac ozlijeđene djevojke. 

image

Raskopana cesta na Klisu

Snimio čitatelj

Otac nam je otkrio da je nakon pada kontaktirao odgovorne osobe, ali još ništa nije napravljeno.

- Javio sam se općini Klis, kao i načelniku Vetmi osobno. Od njih sam dobio obećanja da će se sutradan sve riješiti, ali evo dani prolaze, a ništa se ne događa.

Uz to počinje kišno vrijeme pa će cijeli put biti dodatno klizav. Zbog svega toga bojim se da će ubrzo biti sve više ovakvih nesreća ako se nešto hitno ne poduzme - zaključuje otac.

Oko cijele situacije kontaktirali smo voditelja projekta Mladena Mimicu iz "Vodovoda", koji nam je otkrio zašto je došlo do zastoja radova.

image

Na fotografiji: Mladen Mimica

Duje Klarić/Cropix

- Nedovršeni dio ulice se nalazi na potezu od kuće na adresi Kosa-Uvodići 5 prema kući Kosa-Uvodići 4. Do zastoja radova došlo je zbog izmjene tehnologije iskopa (posebni strojevi - iskop cijepanjem hidrauličkim prešama) koji ne proizvodi vibracije, a sve zbog blokiranja radova od vlasnika objekta na adresi Uvodića 5. Izvođaču je trebalo vremena da osigura potrebnu opremu, te će se radovi nastaviti idućeg tjedna. Naravno, žao nam je što je do ozljede djevojke uopće došlo - naveo je voditelj, pa nadodao:

- Zastoj radova je na spomenutom dijelu u dužini od 56 metara i traje od početka kolovoza, a na ostalom dijelu trase kanalizacijskog kolektora radovi su u tijeku kontinuirano. 

Ne postoji način da se u potpunosti eliminira situacija da u jednoj fazi radova stanovnici koriste prolaz kroz gradilište, po zatrpanom rovu koji nije još betoniran (ili asfaltiran) jer je riječ o naseljima s uskim i neadekvatnim "ulicama" bez pločnika i potrebne širine - zaključio je Mimica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. listopad 2024 22:39