StoryEditorOCM
Splitspasimo živote

Ajmo, Splićani, zavrnite rukave: Crveni križ i Torcida Mejaši organizirat će u crkvi akciju dobrovoljnog darivanja krvi

Piše Split SD
12. siječnja 2024. - 15:32

Prva ovogodišnja akcija darivanja krvi, koju organizira splitski Crveni križ u suradnji s Torcidom Mejaši, održat će se u subotu, 13. siječnja, od 9 do 13 sati u crkvi sv. Liberana, na adresi Ulica sv. Liberana 25.

Iz Crvenog križa pozivaju građane da se odazovu u što većem broju i tako započnu novu godinu s plemenitom gestom spašavanja ljudskih života.

– U novoj godini nastavljamo s terenskim akcijama darivanja krvi, a samo u siječnju planiramo devet akcija u kojima se nadamo velikom odazivu. U prošloj godini prikupili smo ukupno 10.784 doze krvi, od čega je čak 3761 doza prikupljena upravo na terenskim akcijama. Pozivamo sve stanovnike Mejaša, ali i šire, da nam se pridruže ove subote i tako započnu novu godinu s dobrim djelom – kazala je Lara Barić iz službe dobrovoljnog darivanja krvi splitskoga Crvenog križa.

Nakon akcije na Mejašima, iduća akcija darivanja krvi održava se u utorak, 16. siječnja, od 10 do 14 sati, u suradnji s DDK Kman i Plokite, a cijeli raspored aktivnosti u siječnju dostupan je na poveznici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 21:18