StoryEditor
SplitVJERUJ I DJELUJ

Andrija je nakon pada s krova kuće na radnom mjestu ostao prikovan za kolica. Sada organizira veliku humanitarnu akciju

Piše Gabrijela Radanović
30. studenog 2020. - 13:02

Svi koji traže barem malo razonode od protekle subote puno teže dolaze do zabavnih sadržaja zbog strožih epidemioloških mjera kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne preporuke radi sprječavanja širenja zaraze.

Zato u četvrtak, 3. prosinca, možete sudjelovati u zabavnoj, ali i humanitarnoj akciji koja će se obilježava povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom.

Tada će se na Karting areni u City Centeru one održati humanitarna vožnja "Odvozi i pomozi". Prikupljat će se sredstva za udrugu "Vjeruj i djeluj", a cjelokupan prihod tog dana će se uplatit na račun udruge.

Podsjećamo, riječ je o mladoj udruzi koja je plod velikog entuzijazma ekipe okupljene oko Andrije Lipanovića, 40-godišnjaka i predsjednika spomenute udruge. Andrija je nakon pada s krova kuće na radnom mjestu, od srpnja 2014. godine prikovan za kolica.

Prošle godine, umjesto organiziranja humanitarne akcije kojom je mogao prikupio sredstva za skupocjenu terapiju s "ReWalk" pomagalom, odlučio je uz pomoć svojih vjernih prijatelja, kroz humanitarnu priču naziva "Vjeruj i djeluj", prikupiti sredstva za kupnju tog uređaja. I to ne samo kako bi pomogao sebi, već svima kojima bi moglo pomoći ortopedsko pomagalo za hodanje.

image
Humanitarna vožnja za udrugu Vjeruj i djeluj
Udruga Vjeruj I Djeluj

Andrija i njegovi prijatelji su uspjeli i u sklopu "Vjeruj i djeluj" inicijative prošle godine su organizirali cijeli niz humanitarnih aktivnosti putem kojih su prikupili sredstva za nabavu skupocjenog pomagala. Nedugo nakon, osnovali su udrugu, a na karting stazi u četvrtak se prikupljaju sredstva za rad te udruge koja skupocjenim aparatom pomaže osobama s invaliditetom.

Valja napomenuti da je rehabilitacija za članove udruge besplatna, uz godišnju članarinu od 200 kuna. Inače, tjedan dana rehabilitacije na ovom pomagalu košta oko 13 tisuća kuna, a kroz plemenitu i hvalevrijednu akciju pomagalo je besplatno i dostupno svima kojima je potrebno.

Njime se preko udruge koriste i drugi ljudi sa sličnim dijagnozama vezanima uz spinalne i slične ozljede ili za oporavak od posljedica moždanog udara. No, od građana traže pomoć kako bi mogli osigurati nesmetan rad udruge. Ako, pak, niste zainteresirani za karting, na Facebook stranici udruge "Vjeruj i djeluj" možete pronaći i druge načine kako im pomoći u njihovu radu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. svibanj 2022 08:57