StoryEditorOCM
SplitKo da su od zlata

Cijene im odletjele u nebo, a nisu još ni zrele! Provjerili smo pošto su na splitskom Pazaru i po centrima, zaključite

Piše G. R.
9. listopada 2023. - 22:41

- Cijena otkupna ne bi tribala bit ispod 50 centi. A realna cijena za kupce bi bila oko 1,2 eura – za "Slobodnu" je kazao poljoprivrednik iz Opuzena koji je reagirao na astronomske cijene za kupnju kilograma mandarina.

Kao razlog tome naveo je nerazumne marže trgovačkih centara, ali i otkupljivača s tržnica, kao i štetu koja je uslijed jake tuče pogodila poljoprivrednike i proizvođače mandarina.

Provjerili smo koliko ćete platiti neretvansko slatko "zlato".

image
Jakov Prkić/Cropix

Na splitskom Pazaru cijene se kreću oko euro i pol. Pronašli smo štandove gdje je takva ponuda naglašena kao akcijska, dok je na drugima regularna. Za sada. Na pojedinim bancima prodaju se domaće i slatke mandarine za dva eura po kilogramu.

image
Jakov Prkić/Cropix

U trgovačkim lancima je šarolika ponuda cijena. Ako je suditi prema aktualnim akcijskim katalozima, najjeftinije su u Spara za 0,80 po kilogramu, odnosno pakiranje od dva kilograma se naplaćuje 1,59 eura. U Lidla ih možete kupiti za 0,95 eura po kilogramu. U Eurospina plaćate 0,99 eura za kilogram mandarina.

image
Jakov Prkić/Cropix

Po akcijskoj cijeni u Studenca prodaju se za 0,99, ali je inače 1,49 eura po kilogramu. U Kauflandovom katalogu je izložena cijena 4,52 eura za dva kilograma, uz napomenu da je ušteda 60 centi. Tommy prodaje kilogram mandarine za 1,19 eura, dok je u Konzumu potrebno izdvojiti 1,39 eura za kilogram još uvijek kiselkastog voća.

image
Jakov Prkić/Cropix

U trgovačkim centrima na štandovima se prodaju domaće neretvanske mandarine, a za kilogram morate izdvojiti 1,50 eura.

Probali smo domaće mandarine, većina ih je još uvijek kiselkasta. Možda vam je bolje pričekati još kratko kako bi na štandove stigli slađi plodovi i jeftinije cijene.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 14:12