StoryEditor
SplitLETI PERJE NA SVE STRANE

Dalija Orešković nije ostala dužna Mihanoviću: ‘Stvar je krajnje jednostavna. Nije to teorijska paradigma rasta trajnog propusnosti‘

Piše PSD
23. listopada 2021. - 13:50

U prepucavanje između gradonačelnika Ivice Puljka i Vice Mihanović, uključila se i saborska zastupnica i supredsjednica stranke Centar Dalija Orešković.

Podsjetimo, ranije je Mihanović poručio Puljku da je u 'prvih šest mjesec prekršio gotovo sva načela transparentnosti pogodovanjem, namještanjem javnih natječaja i dodjelom poslova bez javnog natječaja privatnim firmama'.

- Što bi gospođa Dalija rekla na ovakve optužbe da je ostala na funkciji predsjednice Povjerenstva za sukob interesa? - napisao je između ostalog Mihanović.

Nije dugo trebalo čekati na odgovor Dalije Orešković.

- Poštovani Vice Mihanović, stvar je krajnje jednostavna, nije to teorijska paradigma rasta trajnog propusnosti, stoga evo mog odgovora: Odgovornost i krivnja se utvrđuje na temelju činjenica, prikupljenih dokaza i u okviru propisanih postupaka koje provode nadležna državna tijela.

Da sam ostala na čelu Povjerenstva, na isti način i po istim kriterijima preispitivala bi se odgovornost Andreja Plenkovića i njegovih ministara kao i odgovornost Ivice Puljka, ili bilo kojeg drugog dužnosnika. Da sam ostala na čelu Povjerenstva, Vici Mihanoviću bi poručila da ne može njegova politička stranka eutanazirati rad Povjerenstva kao nezavisnog antikorupcijskog tijela, a da potom niže rangirani stranački potrčci i puleni sami, bez ikakvog znanja i temelja laprdaju gdje pogodovanja, sukoba interesa ili korupcije ima ili nema - poručila je Orešković Mihanoviću.

item - id = 1137346
related id = 0 -> 1144113
related id = 1 -> 1143889
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. studeni 2021 22:32