StoryEditorOCM
SplitNOVI OBRAT

Đerek najavila prijavu protiv dogradonačelnika i Puljka: Ivošević me već prije nazivao ‘glupom‘ i ‘autističnom‘

Piše Split SD
8. kolovoza 2023. - 10:27

Maja Đerek, trenutačno suspendirana pročelnica splitskog Upravnog odjela za gradsku imovinu, prijavit će zamjenika Bojana Ivoševića za mobing, a gradonačelnika Ivicu Puljka za difamaciju zbog navoda na konferenciji za medije, piše Dalmatinski portal

Pročelnica Đerek je već ranije u javnosti rekla da je bila izložena agresiji i pritiscima od strane zamjenika Bojana Ivoševića te da je tražila zaštitu gradonačelnika, ali da se oglušio.

Dalmatinski portal u posjedu je mailova iz lipnja u kojima Đerek piše kako ‘više ne može tolerirati višemjesečne verbalne ispade gospodina Ivoševića, a koji joj čak nije nadređeni zamjenik‘.

"Molim da hitno, kao gradonačelnik, poduzmete mjere da trenutno prestane neprimjerena komunikacija. Do tada ću zamoliti samo službenu komunikaciju jer se ne želim više osjećati prestrašeno" - prvi je apel Đerek. 

Reagirala je tada, navodi Dalmatinski portal, jer je taj dan Puljak uputio na Ivoševića, no ona mu je odgovorila kako Ivošević nije njen nadležni dogradonačelnik niti je bio nadležan u toj pravnoj stvari. 

image

Maja Đerek i Bojan Ivošević

Tom Dubravec/Cropix

"S dotičnim je gotovo nemoguće normalno komunicirati ili raspravljati", napisala je tada.

U posljednjem mail Đerek navodi da se nakon što je prvi put upozorila na neprimjereno ponašanje zamjenika, stanje primirilo, ali ne zadugo. Napisala je da joj je žao što gradonačelnik nije vidio "ništa sporno u radu Ivoševića i njezine prijave protiv njega oko neprofesionalnog, verbalno agresivnog i pravno nestručnog rada" te je navela neke od situacija. 

- Od strane Ivoševića sam već prije nazivana ‘glupom‘ i ‘autističnom‘, na što sam Vam ukazala već prije par mjeseci i zatražila da razgovarate s njim. Nakon toga se smirio, ali je ovog tjedna opet započeo s istim ponašanjem. Nakon toga sam bila prisiljena slušati lažne optužbe da sam druge suradnike nazivala ‘glupima‘, iako postoje dokazi da to niti mislim, niti sam rekla. Nadalje, u brojnim situacijama se Ivošević (kao laik) uplitao u složenu pravnu problematiku i to čak van svoje nadležnosti te donosio konačne sudove koji mogu prouzročiti veliku materijalnu i reputacijsku štetu za Grad. Nažalost, brojne sudske presude koje su srušene i negativne reakcije na agresivne nastupe Ivoševića to samo potvrđuju - dio je maila koji je Đerek napisala. 

Dodala je da nikakvu javnu "zaštitu" Ivoševića nikada nije tražili niti molila te istaknula da više neće tolerirati bilo kakvu agresivnost i pritiske na radnom mjestu. 

Cijeli mail koji je Đerek poslala Puljku pročitajte ovdje

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 06:45