StoryEditorOCM
Splitbilobrkove muke

Direktor Lovrinca kuka da ne može naći grobare: ‘A sad još i ovi komarci... Dođite u dugim rukavima i pošpricajte se‘

Piše Ana Pivčević
29. lipnja 2023. - 14:34

Gradska tvrtka "Lovrinac" dobila je suglasnost gradonačelnika Ivice Puljka za zapošljavanje 19 djelatnika/ica na određeno vrijeme, uz mogućnost zapošljavanja na neodređeno vrijeme. 

Najviše, čak 14 radnika, traži se na poziciji pomoćnog radnika/ice grobara, čistača i održavanje hortikulture. Uz to, traži se i jedan radnik na poziciji čistač/ica, dva klesara, jedan pomoćni administrativni radnik/ica. Raspisat će se natječaj i za rukovoditelja - koordinatora groblja zbog toga što Petar Rodić, trenutni glavni operativac, ide u mirovinu. 

image
Vladimir Dugandžić/Cropix

- I prethodnih godina smo tražili suglasnost i dobili bi je, ali nam je problem pronalaska radnika. Jako teško i nikako pronalazimo kadar. Bilo je situacija i da bi pronašli radnike, ali bi oni nakon nekog vremena otišli. Radna mjesta su upražnjena zbog odlaska u mirovinu, bolovanja, a dio muškaraca se odlučio koristiti porodiljni dopust - objašnjava nam Petar Bilobrk, direktor gradske tvrtke "Lovrinac".

Ističe da se povećava obim posla, a zbog nedavnih velikih kiša imaju i pune ruke posla oko održavanja hortikulture. 

image

Petar Bilobrk, direktor "Lovrinac"

Božidar Vukičević/Cropix

- Nadam se da ćemo pronaći radnike koji su nam potrebni iako sam svjestan da je dodatan problem što je počela sezona i što su radno sposobni građani sigurno već pronašli posao. Ovim putem želim upozoriti sve građane da imamo problema s komarcima na groblju te apeliram građane da kada budu dolazili posjetiti posljednja počivališta svojih najmilijih da obuku duge lagane rukave ili se pošpricaju sprejem protiv komaraca - kazao je Bilobrk. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 02:55