StoryEditor
Split‘VJERUJ I DJELUJ‘

Dobri ljudi, Andrija Lipanović vas moli da pomognite djeci koja ne mogu samostalno hodati u nabavi specijalnog robota. Evo kako se možete uključiti u akciju

Piše merien ilić
27. prosinca 2021. - 16:32

Nastavlja se donatorska akcija splitske udruge "Vjeruj i djeluj" pod nazivom "Dječji koraci" u kojoj je cilj prikupiti sredstava za nabavu robota za hodanje Trexo. Riječ je o sofisticiranom pomagalu za djecu koja ne mogu samostalno hodati, a pomaže djeci od dvije godina nadalje. 

Od cilja ih dijeli 70 tisuća kuna. Inače, cijena robota Trexo za djecu iznosi 34.900 dolara plus troškovi dostave iz Kanade ili SAD-a. Protuvrijednost u kunama s dostavom iznosi 225 tisuća kuna.

- Svaki pomak je jako važan djeci s invaliditetom. U našoj udruzi imamo 40-ak članova, od kojih je njih desetak djece kojima će ovakva rehabilitacija zaista dobro doći, posebice jer se s djecom može puno toga napraviti u pogledu njihove tjelesne pokretljivosti.

Inače, terapije su prilično skupe i malo tko ih može priuštiti pa smo pokrenuli ovu akciju u koju želimo uključiti što veći broj građana Hrvatske, a sve kako bi ovo pomagalo stiglo u Split - rekao nam je ranije Andrija Lipanović iz Udruge kojoj su mnogi dobri ljudi pomogli i oko nabavke pomagala za hodanje ReWalk koji je već u prostorijama udruge, a uskoro kreće obuka za fizioterapeuta koji bi radio s ReWalkom i Trexom.

Andrija poručuje kako će, osim malih korisnika udruge, ovaj robot moći koristiti i djeca iz drugih županija koja će dolaziti na terapije u Split, tako da su benefiti nabavke ovog pomagala uistinu veliki i plemeniti.

Evo kako možete pomoći...

 

Svi koji žele sudjelovati u ovoj akciji mogu to učiniti uplatom donacije na broj računa:

HR 66 2340 0091 1110 4732 3 (PBZ)

BIC, SWIFT CODE: PBZGHR2X

opis plaćanja: donacija za akciju "Dječji koraci"

model: HR00

poziv na broj: datum uplate (npr. 02062021)

Broj Andrije Lipanovića je 095 537 8334.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. svibanj 2022 07:48