StoryEditorOCM
Splitvrag odnija prišu

Dok je 15 godina čekao otvaranje Centra za mlade, Splićanin Živko pretvorio se u kostura

Piše Split sd
13. kolovoza 2023. - 13:44

Sinoć je u Zoni otvorena izložba "15 godina Centra za mlade u Splitu", koja na zanimljiv način prezentira petnaestogodišnje čekanje na realizaciju cjelovitog splitskog Centra za mlade.

Na šezdesetak bijelih papira isprintani su ulomci brojnih mailova, strategija, zapisnika i bilješki u kojima se već 15 godina najavljuje "skoro" otvaranje centra za mlade.

image

Na šezdesetak bijelih papira isprintani su ulomci brojnih mailova, strategija, zapisnika i bilješki u kojima se već 15 godina najavljuje "skoro" otvaranje centra za mlade

Infozona/

- Pokušali smo ovu bizarnu i tužnu situaciju okrenuti na šalu, da ne pokvarimo slavljeničku atmosferu Međunarodnog dana mladih. Domjenak je bio u skladu s podrškom koju Grad Split daje Info zoni u realizaciji aktivnosti centra za mlade. Uz prigodno dizajniranu paštetu, u ponudi su bili i kruh i voda. Brojnim prolaznicima i posjetiteljima atrakcija je bio gospodin Živko. Naime, on je postao kostur čekajući da Grad Split pronađe način kako može adekvatno podržati realizaciju cjelovitog centra za mlade. Nažalost, nitko iz Grada nije došao na otvaranje izložbe, no drago nam je da su mladi, kolege iz udruga, ali i mediji pokazali da ih zanima ova tema - kazao je Goran Biličić, predsjednik Info zone.

image

Izložba je privikla dosta nekadašnjih i sadašnjih mladih

Infozona/

Postav izložbe posjetitelje vodi sve do daleke 2006. godine i prve gradske strategije za mlade. Među brojnim izloženim najavama i obećanjima može se vidjeti i preslik atraktivnog idejnog rješenja unutarnjeg uređenja centra za mlade.

Odmah pored, nalazi se i zaključak o prodaji tog prostora koji je danas dio hotela. Posljednje "izloške" u vremenskom nizu čine mailovi u kojima Info zona prethodnih devet mjeseci s nadležnima u Gradu Splitu pokušava dogovoriti sastanak na temu centra za mlade. U toj jednosmjernoj komunikaciji neuspješno se traži i odgovor na pitanje gdje je nestalo oko osam tisuća eura koji su u gradskom proračunu planirani za centar za mlade.

image

Gospodin Živko se čekajući otvorenje Centra za mlade pretvorio  u kostura

Infozona/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. svibanj 2024 15:51