StoryEditor
SplitSKANDAL OKO VEZOVA

Dražen Delić, direktor ‘Splitske obale‘ o kazni od šest milijuna kuna: ‘Zapadna obala pridonosi promociji Splita, upravni spor ne možemo komentirati‘

Piše Ivana Perković
25. kolovoza 2021. - 15:58

Dok se valja još jedan skandal, jahte su i dalje privezane na Zapadnoj obali, no dogradonačelnik Bojan Ivošević ne vidi odgovornost trenutačne gradske vlasti. Za "Slobodnu" tek kratko zaključuje da je konačna odluka na Upravnom sudu.

- To je sada predmet sudskog spora, pa ne mogu komentirati, ali sve gradske tvrtke imaju obvezu raditi u skladu sa zakonom Republike Hrvatske. Ako se pravomoćno utvrde bilo kakvi propusti, i "Splitska obala" morat će uskladiti svoje poslovanje sa zakonom - kaže Ivošević.

Šest milijuna kuna popriličan je iznos za ovu gradsku tvrtku. Imaju li taj novac na svom računu i kakve će posljedice eventualno plaćanje ove kazne ostaviti na njihovo poslovanje, pokušali smo doznati od direktora Dražena Delića, ali se na mobitel nije javljao. Poslao je izjavu porukom.

- Proteklih dana, kao i prijašnjih godina, svjedoci smo da Zapadna obala puni medijske stupce dolaskom brojnih svjetski poznatih osoba te na taj način promovira grad Split i njegov turizam, a tako i cijelu Republiku Hrvatsku. Vezano za situaciju na Zapadnoj obali, odavno je sve rečeno. "Splitska obala", svi njezini zaposlenici, rade i doprinose kako bi i u ovo doba pandemije napravili pozitivan rezultat. Uvijek je bilo i bit će zlih i ljubomornih ljudi kojima rezultati ne odgovaraju. Mi im, nažalost, ne možemo pomoći.

Vezano za upravni spor koji je u tijeku, a u kojem je "Splitska obala" stranka u postupku, nismo u mogućnosti komentirati njegov daljnji tijek. Kada postupak bude pravomoćno okončan, o ishodu postupka i sadržaju pravomoćne sudske odluke izvijestit ćemo javnost - kazao je. Na pitanje o posljedicama plaćanja više od šest milijuna kazne, do objave nije odgovorio. Na pozive se nije javljao ni predsjednik Nadzornog odbora tvrtke Željko Kerum.

Delić je, podsjećamo, za "Slobodnu" prije dvije godine kazao da je od najma bitvi u 2018. godini uprihođeno 3,99 milijuna kuna. Prema godišnjem izvješću za 2019., bitve su ovoj tvrtki donijele prihod od 4,5 milijuna kuna, što je 35 posto od ukupno ostvarenih prihoda u toj godini, prema čemu je vidljivo da bi eventualno plaćanje kazne, ali i gubitak ovog izvora novca, bio velik udarac na njihov budžet.

item - id = 1122514
related id = 0 -> 1148523
related id = 1 -> 1148424
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. prosinac 2021 08:34