StoryEditor
SplitURBANIZAM PODNO MOSORA

Društvo arhitekata Split poziva stanovnike Srinjina da se pridruže radionicama kojima je cilj pokretanje izrade urbanističkog plana uređenja tog prigradskog naselja

Piše N.L.
13. listopada 2021. - 22:55

"U iščekivanju urbanizma: Srinjine" naziv je serije radionica kojima Društvo arhitekata Split (DAS) promiče i razvija modele sudjelovanja građanstva u prostornim politikama, posebno u procedurama izrade i izmjena prostornoplanskih dokumenata.

Nakon uspješne radionice koja je održana na temu "Urbane sanacije u naselju Mejaši 2020. godine", ovogodišnja edicija održava se u Srinjinama - prigradskom naselju podno Mosora, u kojem se postigao širi konsenzus lokalne zajednice o potrebi za preobrazbom prostora.

Iz DAS-a obavještavaju kako je u kontaktu s Mjesnim odborom Srinjina dogovorena suradnja u donošenju formalnog prijedloga za izmjenu prostornoplanske dokumentacije. Nakon pripremnih radnji, obilaska terena, proučavanja dostupnih materijala i sastanaka s članovima vijeća Mjesnog odbora, 26. lipnja organizirana je prva faza - participativna radionica s mještanima Srinjina.

image
Božidar Vukičević/Cropix

Druga faza radionice - studentska radionica s popratnim predavanjima održat će se 15., 16. i 17. listopada. Na temelju podataka prikupljenih tijekom prve radionice s građanima i njihovom analizom, osmišljene su četiri radioničke grupe.

Cilj je spojiti studentsku kreativnost sa stručnim i pragmatičnim okvirom kako bi mještani dobili šira znanja i zaokružene uvide o tome koja su njihova prava, prilike i ograničenja vezana za upravljanje prostorom te Mjesnom odboru dati smjernice za inicijativu pokretanja izrade urbanističkog plana uređenja (UPU) za naselje Srinjine.

Prezentacija iznesenih rješenja održat će se u nedjelju 17. listopada 2021., u 17.30 sati u zadružnom domu u Srinjinama u Ulici Poljičke kneževine 112.

item - id = 1134831
related id = 0 -> 1128541
related id = 1 -> 1115425
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. listopad 2021 23:04