StoryEditor
SplitBAJKERI HUMANITARCI

Ekipa iz MK ‘Vuk Samotnjak‘ pomaže udruzi ‘Vjeruj i djeluj‘: Nema velike mudrolije, odličan je osjećaj kad nekoga razveseliš

Piše Maja Vejić
30. prosinca 2021. - 19:13

Da su splitski bajkeri humanitarci velikog srca, to je valjda svima već jasno. Uvijek su spremni uskočiti i pomoći, a posebno ako je riječ o humanitarnim akcijama i uveseljavanju djece.

Ovaj put su se tako bajkeri i bajkerice MK "Vuk Samotnjak" dogovorili da se uključe u akciju prikupljanja sredstava za udrugu "Vjeruj i djeluj", a kao poseban dodatak angažirali su i Djeda Božićnjaka da s njima posjeti djecu, posluša njihove želje i nade i dariva ih.

image
Djed Božićnjak razveselio je mališane i poklonima
Joško Ponoš/Cropix

– Skupljalo se za robot koji treba za pomoć s hodanjem dici s potrebama i općenito ljudima koji se pokušavaju ponovo dignit na noge nakon neke ozbiljnije ozljede, slomljene kralježnice ili nečeg takvog. Treba 250.000 kuna, mislim da su zasad skupili nekih 170.000. Mi iz "Vuka Samotnjaka" smo, naravno, također skupili i dio novca i već smo uplatili. A odlučili smo i obradovat dicu poklonima i to je to. Nema tu neke velike mudrolije, blagdani su svima i svima trebaju bit veseli. Mi se trudimo, volimo napravit šta možemo, ima nas dosta, a sve šta mi malo dodamo nekome znači puno. Skupi se uvik nešto, a nas veseli i ispunjava pomagat drugima i zbog toga smo tu svi zajedno. Odličan je osjećaj kad se napravi nešto dobro za druge, kad vidiš da si nekog razveselio i pomogao – rekao nam je Ivan Gojun, član MK "Vuk Samotnjak".

image
Bajkeri iz kluba 'Vuk Samotnjak' uručili su donaciju udruzi 'Vjeruj i djeluj'
Joško Ponoš/Cropix

Guštam kad su dica sritna

Pitali smo i Djeda Božićnjaka kako je došao do te posebne funkcije.

– Imam osmero nećaka i guštan kad su dica sritna, znan koliko im to znači, taj blagdanski period, naročito Božić, ka šta je i nama svima značilo kad smo bili mali. I sad kad je "Vuku Samotnjaku" trebao i Djed Božićnjak za kompletirat akciju, ja sam se odmah odazvao. Moja draga prijateljica, koja je i sama osoba s invaliditetom, šapnula mi je želju da ih posjetim u udruzi, pa sam ja, naravno, odmah pristao i spomenuo to i klubu. Oni su, očekivano, drage volje prihvatili ideju i evo nas! – veselo nam je ispričao Anđelo Emanuel Šimić, prijatelj motokluba, koji je ovom prigodom kožnu jaknu zamijenio uniformom Djeda Božićnjaka, a kacigu (tek nakon silaska s ceste) zamijenio je djeci dobro poznatom crvenom kapom s bijelim pumpunom.

image
Bajkeri iz kluba 'Vuk Samotnjak' uručili su donaciju udruzi 'Vjeruj i djeluj'
Joško Ponoš/Cropix

Pridružili smo se Djedu Božićnjaku, ovaj put, doduše, na motociklu, a ne u saonicama. Umjesto sobova, djedicu je na odredište odvelo 14 motocikala, a na parkiralištu su ga oduševljeno dočekala djeca s roditeljima.

Djeci je Djed Božićnjak, uz pomoć svojih uvijek nasmijanih pomagača iz kluba, podijelio krafne, slatkiše i poklone, a pridružio im se i u pjesmi. Akciju je "blagoslovilo" i dobro vrijeme, pa se zahvaljujući sunčanom, toplom danu moglo duže družiti na otvorenom.

Nakon veselog druženja s djecom, koja su bila oduševljena ovom malo modernijom verzijom Djeda Božićnjaka (a jedan nam je rekao i da su mu motori manje strašni od velikih rogatih sobova), bilo je vrijeme da Djed nastavi dalje, jer znate kako je, u blagdanskom periodu ima pune ruke posla i treba posjetiti puno djece.

image
Joško Ponoš/Cropix

Ispraćeni mahanjem i nasmijanim licima, jednako nasmijani Djed Božićnjak i njegovi prijatelji iz motokluba otišli su dalje, puni optimizma za nadolazeću godinu i uz obećanje da će kao pravi Djedovi pomagači i u idućoj godini dati sve od sebe da pomognu i razvesele što više i djece i odraslih, jer dodatna doza vedrine, veselja i dobrote uvijek dobro dođe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. svibanj 2022 14:57