StoryEditor
SplitNEBESKA ZAŠTITNICA

Gospa od Zdravlja ove se godine obilježava uz stroge epidemiološke mjere. Splitski franjevci poručuju: Budimo odgovorni u srcu i nosimo masku na licu

20. studenog 2020. - 22:57
Mario Todorić/Cropix

Čudotvornu Gospu od Zdravlja istoimena splitska župa sutra svečano slavi. Crkva će toga dana biti otvorena od 5.30 do 21 sat, a cijelo to vrijeme građani će imati priliku za ispovijed u samostanskoj kapeli u prizemlju, gdje se može zapisati i za mise nakane.

Molitvenike, kalendare, voštane svijeće, krunice, križeve, medaljice, slike i sličice, kao i ostale nabožne predmete, vjernici će moći nabaviti ispred samostana, dok će njihov blagoslov biti nakon svake mise u crkvi.

Središnje misno slavlje u 11 sati predvodit će splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić. Jutarnje mise održavat će se svaki sat vremena od šest do 10, te od 15 do 20.30 sati.

Na dan svetkovine neće biti moguće paliti voštane svijeće u crkvi, već će se moći, kao i cvijeće, odložiti na Gospin oltar. Crkva i dvorana za ispovijedanje će biti zatvorene od 12 do 14 sati zbog dezinficiranja.

Franjevci apeliraju na držanje razmaka uz poruku: "Budimo odgovorni u srcu i nosimo maskicu na licu!". 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

25. studeni 2020 00:56