StoryEditor
SplitKONFERENCIJA U BANOVINI

Grad Split najavljuje novi program za mlade, dogradonačelnik Ivošević otkrio tko će im biti partneri u tom strateškom projektu

Piše PSD
16. rujna 2021. - 14:13

U Velikoj vijećnici splitske Gradske uprave održana je konferencija za medije na temu "Inicijativa – Split, grad za mlade" na kojoj je, kako je rečeno, cilj što veći angažman mladih u kreiranju općeg razvoja grada, ali i konačno donošenje novog Gradskog programa za mlade.

Kako je kazao zamjenik gradonačelnika Bojan Ivošević, zahuktale su se pripreme za donošenje Programa za mlade za razdoblje od 2022. do 2025. godine.

image
Danijel Čikeš/Grad Split

- Grad Split je krenuo u izradu novog Programa za mlade, što je, među ostalim, i zakonska obveza. U izradi tog važnog, strateškog dokumenta kao naši partneri sudjelovat će Info zona, Udruga Delta i Udruga Most te provesti cijeli proces pripreme nacrta dokumenta. Sam Program za mlade bio bi gotov do proljeća slijedeće godine i kao takav spreman za javno savjetovanje - najavio je zamjenik Ivošević dodavši kako očekuje sinergiju mnogih aktera u donošenju tog važnog dokumenta, a tome će, kako je rekao, doprinjeti i nedavno u Domu mladih konstituirani novi saziv Savjeta mladih.

Marina Kuzmanić Petreš iz Ureda Grada također je izrazila uvjerenje u kvalitetu budućeg dokumenta za mlade.

Goran Biličić iz Info zone, koja djeluje već 15 godina, istaknuo je kako nije cilj samo formalno stvoriti dokument, nego uspostaviti okvir i atmosferu dugotrajne institucionalne suradnje.

- Kratkoročni cilj je novi Gradski program za mlade, a dugoročni je uključenje što više mladih, bilo organiziranih ili neorganiziranih, u poboljšanje svih aspekata života u Splitu - naveo je, među ostalim, Biličić održavši i kraću prezentaciju "Inicijative – Split, grad za mlade".

image
Danijel Čikeš/Grad Split

Inicijativa, kako je pojasnio Biličić, poveznica je između Grada, udruga, Savjeta mladih i svih koji svojim angažmanom žele doprinijeti društvenom razvoju. Krajnji cilj ove inicijative uspostavljanje je kvalitetnijeg dijaloga između mladih i donositelja odluka te izrada i provedba novog Gradskog programa za mlade pod sloganom "Nemoj da ti bude tlaka".

Luka Šipić, također jedan od partnera na projektu, najavio je niz istraživanja, upitnika i kampanja kojima je finalni cilj "Inicijativu – Split, grad za mlade" učiniti javno vidljivijom te među mladom populacijom prikupiti što više relevantnih informacija, a koje bi pridonijele što kvalitetnijem Programu za mlade.

item - id = 1127770
related id = 0 -> 1135704
related id = 1 -> 1135659
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. listopad 2021 17:44