StoryEditorOCM
Splitkasno je shvatio

Još jedan Splićanin nasjeo na poznatu prevaru; mislio da je zaradio, a na kraju ga ‘preveslalo‘ za čak 50 tisuća eura!

Piše split sd
12. ožujka 2024. - 13:35

Splitska policija zaprimila je prijavu oštećenog 58-godišnjaka koji je putem internetske platforme stupio u kontakt s nepoznatom osobom koja mu je sugerirala investiranje u kripto valute.

- Oštećeni ulaže iznos od 5 tisuća eura, a nakon nekog vremena prikazano mu je da je ostvario dobit te mu je čak i isplaćen na račun manji novčani iznos. Nakon toga oštećeni je investirao još 44 tisuće eura te mu je ponovno prikazano da je ostvario dobit, ali kada je pokušao izvršiti isplatu dobiti i uloženog novca, s obzirom da nije uspio, shvatio je da je prevaren. U tijeku kriminalističko istraživanje - objasnili su iz PU splitsko-dalmatinske. 

Zbog ovakvih slučajeva savjetuju građanima da uvijek traže nepristrani financijski savjet prije nego što daju novac ili ulože sredstva, odbiju nenajavljene pozive o mogućnostima ulaganja, budu sumnjičavi prema ponudama koje obećavaju sigurnu investiciju, zajamčene povrate i veliku dobit, se čuvaju budućih prijevara - ako ste jednom uložili u prijevaru, prevaranti će vas vjerojatno ponovno ciljati ili prodati vaše podatke drugim prevarantima te da se obrate policiji ukoliko smatraju da su oštećeni kaznenim djelom.

Obzirom da se skoro svakodnevno pojavljuju novi načini računalnih prijevara, važno je informirati se radi čega Policijska uprava splitsko-dalmatinska provodi preventivnu kampanju "SafetyNet 2.0- Bitka za sigurnost".

Informirajte se, budite oprezni, ne poklanjajte povjerenje i osobne podatke bilo kome.

Također, posjetite stranice Web heroj - Ulovimo lika s weba koji tvoje € vreba i saznaj kako i na koji način se zaštititi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 20:50