StoryEditorOCM
Splitneka se zna

Kad neće službenici iz Banovine, hoće šef Info zone: ‘Tu vam je popis gradskih prostora po Splitu...‘

Piše Lucija Vujnović
10. prosinca 2023. - 17:49

Klub Zona svojevrsna je platforma kroz koju udruga Info zona pojedincima, organizacijama i neformalnim grupama pruža podršku u realizaciji programa za mlade, a u prostoru Kluba Zone na Šperunu održavaju edukativna, informativna, kulturna i zabavna događanja.

Sveprisutna je vječna borba za dodjelu gradskih prostora na korištenje udrugama koju vodi Goran Biličić, predsjednik Info zone, s gradskom upravom.  

Budući da nisu istaknute od strane Grada Splita, pobrinuo se da važne informacije dođu do onih kojima su potrebne, a to je ujedno bila i tema prošle sjednice Gradskog vijeća. 

– Nama koji smo sudjelovali u javnom savjetovanju nije dostavljena informacija da je objavljeno izvješće o provedenom javnom savjetovanju, pa vjerujem da je mnogima promakla ta informacija. Prijedlozi odluka (i za udruge i za one koji djeluju u području kulture) u četvrtak će se naći na sjednici Gradskog vijeća – istaknuo je Biličić. 

Priložio je informacije, a izdvaja dvije ključne informacije:

– U konačnom prijedlogu Odluke članak 5. stavka 1 izmijenjen je na način da će se ponovno prije natječaja odrediti namjena pojedinoga gradskog prostora (ranije se ta mogućnost koristila za manipuliranje natječajem).

Prijedlog_odluke_o_dodjeli_prostora_na_koristenje_udrugama_. by Lucija on Scribd

Prijedlog_odluke_o_dodjeli_prostora_na_koristenje_udrugama_. by Lucija on Scribd

Prijedlog Odluke o Davanju Na Koristenje Gradskih Prostora Korisnicima Koji Djeluju u Podruju Kulture by Lucija on Scribd

– Udruge koje već koriste gradske prostore bit će u prednosti pred udrugama koje ne koriste gradske prostore.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 18:46