StoryEditorOCM
SplitBAŠ SVAŠTA

Kako objasniti ovaj apsurd u Splitu? Pogledajte gdje se odlaže smeće, a gdje su kontejneri. Teško je prijeći cestu...

Piše Božidar Lončar
7. listopada 2023. - 10:25

Nebrojeno puta smo ove godine, osobito ljeti, pisali o kontejnerima prepunih otpada, glomaznom otpadu ostavljenom nasred trotoara, nečistim ulicama i mjestima za odlaganje otpada zbog čega su građani često, a ponekad i neutemeljeno, upirali prstom u splitske komunalce.

Ovog je ljeta i sam direktor "Čistoće" Ivica Karoglan priznao manjak ljudstva i potrebu za uvođenjem dodatnih smjena kako bi se smanjio broj takvih situacija koji ne ostavljaju dobar imidž o splitskim komunalcima ali i Splitu općenito.

Međutim, u velikom broju slučajeva su fotografije uslikane na dan odvoza otpada ili par sati prije nego što bi kontejnere djelatnici "Čistoće" očistili. U odvajanju otpada i održavanju grada čistim najvažniju ulogu imaju građani koji često svojom (ne)brigom ostavljaju sliku prljavog grada u kojem žive.

Posljednji primjer dolazi s Visoke fotografiran prije mjesec dana. Nasred ulice ostavljene su vrećice s komunalnim otpadom. Pješaci pored toga moraju prolaziti, a o mirisu da ne govorimo.

Da stvar bude još i gora, preko puta ceste se nalaze kontejneri za odlaganje i razvrstavanje otpada! Dovoljno je prijeći pješački prijelaz, ali je teško prijeći ulicu, sarkastično će Splićanka koja je autorica fotografija.

image
Čitatelj

- Stanovnici kotara Visoka nastavili su odlagati sve vrste smeća na mjestu gdje su nekad bili kontejneri. Polako se zakrčuje i trotoar. Zato se s druge strane ulice nalazi veći broj kontejnera. Ali teško je prijeći ulicu. Radi se o mjestu nakon izlaza s Vukovarske ulice u Krbavsku, pokraj pekare "Milaković". Jučer je situacija bila još gora.

U Gradskom kotaru Visoka se komunalni otpad odvozi ponedjeljkom, sijedom i petkom. Papir i plastika se prikupljaju svakih dva tjedna od ponedjeljka do petka tako da da se jedan tjedan prikuplja papir, a drugi plastika. Glomazni otpad se prikuplja 11. i 26. u mjesecu. Ulice na Visokoj se metu ponedjeljkom i četvrtkom.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 23:08