StoryEditorOCM
Splitgradski projekt

Krenule velike promjene u splitskom kvartu; uvodi se novi prometni režim, sade stabla, označavaju parkirna mjesta...

Piše split sd
22. svibnja 2024. - 11:56

Na temelju detaljnih analiza, Grad Split u suradnji s gradskim kotarevima kreće s uređenjem kvartova kako bi svaki dio grada učinili još ljepšim i ugodnijim za život.

Prvi na redu je kotar Lokve. Iz Grada Splita su objasnili da je do sada izgrađena nova garaža za 200 automobila, uređeno je 2500 metara kvadratnih sportskih sadržaja na krovu garaže, a postavljeni su i reciklažni otoci s polupodzemnim spremnicima.

image

Igralište i garaža na Lokvama

Grad Split

Glavni ciljevi projekta su osloboditi prostor od automobila, urediti dodatna parkirna mjesta, omogućiti više pješačkih i biciklističkih zona, povećanje sigurnosti i stupnja čistoće te oplemenjivanje prostora sadržaja i zelenilom, a sve će se odvijati u fazama. 

- Građani GK Lokve su putem letka prvi informirani o planiranim aktivnostima. Danas kreće uvođenje jednosmjernog režima prometa u Šižgorićevoj ulici i postavljanje privremenih znakova "Oprez - nova regulacija prometa".

image
Ante Čizmić/Cropix

Šižgorićeva ulica postaje jednosmjerna. U četvrtak, 23. svibnja promjene se nastavljaju u Stepinčevoj ulici, koja također prelazi na jednosmjerni promet, s dodatnim znakovima opreza. U petak, 24. svibnja, počinje iscrtavanje biciklističkih staza i dovršava se iscrtavanje parking mjesta u Stepinčevoj ulici. Planirani radovi trajat će 3 radna dana, s mogućnošću produljenja zbog vremenskih uvjeta - kazali su iz Grada Splita. 

image
Ante Čizmić/Cropix

Osim uvođenja jednosmjernog prometa u unutarnjem prstenu ulica Šižgorićeva – Stepinčeva, označit će i 139 vanjskih parkirnih mjesta. Zemljane površine pretvorit će u parkirna mjesta s travnatim rešetkama, a označit će i pješačke koridore i biciklističke staze. Uredit će se zelene površine i zasaditi nova 43 stabla te 652 grma. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. lipanj 2024 17:33