StoryEditorOCM
SplitSPUSTILA SE U GRAD

Lisica viđena u centru Splita: građani javljaju gdje su uočili ovu divlju životinju, pogledajte video

Piše A. P.
2. studenog 2023. - 09:15

U Splitu je ponovno snimljena lisica. Čitatelji su nam javili da su je sinoć vidjeli na dva mjesta. Prvo je snimljena na križanju Pojišanske i Ulice Slobode u blizini Gradske knjižnice Marko Marulić.

Nakon toga, oko 23.30 sati snimljena je na Pazaru kod Biskupove palače.

Podsjetimo, prošlog tjedna javili su nam građani s Kopilice koji su snimili lisicu u kvartu. Apelirali su da se zaštite građani od bolesti koje te životinje mogu prenijeti i od mogućeg napada na djecu ili kućne ljubimce. 

Kako su Slobodnoj Dalmaciji tada iz Grada Splita neslužbeno kazali, za hvatanje divljih životinja zadužen je Lovački savez Županije splitsko-dalmatinske u suradnji s policijom jer su lovci sukladno programu zaštite od divljih životinja izvan utvrđenih lovišta zaduženi za zbrinjavanje divljijih životinja. 

Lisice sve bliže centru Splita, stanari ove ulice mole nas za pomoć. Lovci upiru prstom u Banovinu: ‘Ništa nisu učinili‘

No, Mladen Balić, predsjednik Lovačkog saveza Županije splitsko-dalmatinske nam je kazao da postoje određeni problemi koji koče tu provedbu.

- Grad Split već dvije godine ne potpisuje ugovor kojim bi ovlastio Lovački savez Županije splitsko-dalmatinske, odnosno njegovu tvrtku Lovtur koja je specijalizirana za provedbu takvih mjera, da provodimo plan programa zaštite za grad Split, odnosno da možemo hvatati ili istjerivati divlje životinje - kazao je prošli tjedan Balić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 00:51