StoryEditorOCM
Splittotalno ludilo

Matijeviću s Barbirom zabijen nož u leđa: ‘Žao mi je što Grbin ovo podržava, oni su obiteljski prijatelji‘. Ovo je lista

Piše Božidar Lončar
27. ožujka 2024. - 13:37

Nakon što je gradonačelnik Ivica Puljak javno obznanio kako će biti drugi na listi Centra i SDP-a u X. izbornoj jedinici, njegova žena Marijana Puljak seli u I. jedinicu, a bivši predsjednik SDP-a i gradski vijećnik Damir Barbir će biti 5. na toj listi, za komentar smo pitali aktualnog predsjednika splitskog SDP-a Davora Matijevića.

Matijević je kazao kako je protiv ove odluke bio ne samo splitski, već i dalmatinski SDP te da mu je žao što predsjednik stranke Peđa Grbin podržava odluku te zna da mu je Barbir - obiteljski prijatelj:

- Neću butigu u svoju politiku, a ovdje je riječ o klasičnoj trgovini Puljka i Barbira. Ovim potezom je poslana poruka kako se politička trgovina ipak isplati što je loše ne samo za SDP nego i za društvo.

image

Davor Matijević

Davor Matijević

Žao mi je što Grbin ovo podržava, znam da mu je Barbir obiteljski prijatelj, ali mislim da je to ipak trebao zanemariti u ovoj situaciji. Protiv ove odluke nije bio samo splitski već dalmatinski SDP, neki su odbili čak i biti na listi zbog ove situacije. Dalmatinski SDP je pokazao jedinstvo i vjerodostojnost i pokazali smo da ne podržavamo političko torbarenje Ivice Puljka - kazao nam je Davor Matijević.

Gradski vijećnik SDP-a na sjednicu je došao u majici s natpisom "Neću butigu u svoju politiku" aludirajući na geslo Ivice Puljka kojim je prije tri godine najavio kandidaturu za gradonačelnika, ali i na odluku da Barbira stavi na listu iz kvote Centra.

image
Joško Ponoš/Cropix

Da podsjetimo, Barbir je ušao u Gradsko vijeće s liste SDP-a. Do raskola je došlo prilikom izglasavanja kredita za kojeg Matijević nije digao ruku, ali ga je Barbir podržao i bio ključna 16. ruka unatoč odluci

gradskog SDP-a. I sada je kao nezavisni vijećnik faktor stabilnosti aktualnoj vlasti.

Ovako će, kad uzmemo u obzir današnje informacije izgledati lista stranke Centar i SDP na predstojećim parlamentarnim izborima u 10. izbornoj jedinici:

Ranko Ostojić

Ivica Puljak - Centar

Ivana Marković

Mišo Krstičević

Damir Barbir - Centar

Katarina Gugić

Viktorija Knežević Centar

Joško Markić

Nika Silić Maroević

Gordana Muhtić

Gorana Rosandić - Centar

Matko Burić

Rafaela Matić

Anita Bonačić Obradović

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 10:09