StoryEditorOCM
Splitbig brother

Na ova dva frekventna splitska križanja osvanut će nove kamere. Pripremite živce, radovi samo što nisu krenuli...

Piše SPLIT SD
22. travnja 2024. - 18:56

Ukoliko redovno vozite po splitskim prometnicama, zasigurno vam nije promaknulo da su mnogobrojna križanja opremljena novim kamerama i sustavima inteligentnog upravljanja prometom.

Gradska vlast je na svojim stranicama objavila da i dalje nastavljaju s provođenjem projekta Inteligentni transportni sustavi (ITS) kako bi unaprijedili prometnu infrastrukturu grada.

U sklopu toga, slijede radovi i privremena prometna regulacija na križanjima Domovinskog rata - Vukovarska - Bihaćka – Livanjska u srijedu 24. travnja te Brune Bušića - Vukovarska u petak, 25. travnja, a radovi će se odvijati u vremenu od 8 i pol ujutro do 18 sati.

Nova prometna regulacija uključuje prilagodbu brzine i privremenu obustavu rada semafora na navedenim križanjima te regulaciju prometa prema horizontalnoj signalizaciji, s ciljem osiguranja učinkovitijeg i sigurnijeg prometnog sustava te smanjenja prometnih zagušenja.

Inače, projekt ITS financiran je sredstvima EU-a u iznosu od skoro 11 milijuna eura, a omogućit će ubrzanje protočnosti prometa, smanjenje gužvi te povećanje sigurnosti u gradu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. travanj 2024 18:56