StoryEditorOCM
SplitDOKAD VIŠE?

Nakon svih upozorenja splitske policije, još ima naivnih: dvoje Splićana ostalo bez popriličnog iznosa

Piše split sd
28. veljače 2024. - 11:18

Splitska policija zaprimila je prijavu ženske osobe koja je tijekom 2023. godine preko društvene mreže stupila u kontakt s nepoznatom osobom, a nakon međusobnog razmjenjivanja romantičnih poruka osoba je zadobila povjerenje oštećene i od nje pribavila osobne podatke dovodeći je u zabludu da će joj biti dostavljen poklon paket velike vrijednosti zbog čega je potrebno uplatiti novac što je u više navrata oštećena i učinila i uplatila oko 15 tisuća eura.

Iz policije su objavili i da je zaprimljena još jedna prijava. 

- Muškarac je putem oglasa na Internetu naručio artikle, a potom je prema dobivenim uputama za plaćanje koje su se nalazili na oglasu nepoznatom počinitelju putem svoje bankovne kartice uplatio novčani iznos od oko 800 eura, međutim primijetio je da mu je bankovna kartica terećena za iznos od 3 tisuće eura. U konkretnom se radilo o lažnom oglasu - objasnili su iz PU splitsko-dalmatinske. 

Obzirom na učestale računalne prijevare, raznih oblika, Policijska uprava splitsko dalmatinska je tijekom prošle godine inicirala preventivnu kampanju "SafetyNet- Bitka za sigurnost".

Cilj ove kampanje je informirati građane o vrstama računalnih prijevara, ali i načinima zaštite i zato Informirajte se, budite oprezni, ne poklanjajte povjerenje i osobne podatke bilo kome. Također, pozivaju građane da posjete stranicu Web heroj - Ulovimo lika s weba koji tvoje € vreba i saznaju kako i na koji način se zaštititi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 14:20