StoryEditorOCM
Splitgeneracija iz 1969.

‘Nazorovci‘ proslavili 50 godina mature: ‘Skupilo se nas 20 učenika, a samo jedna profesorica nam je živa..‘

Piše Božidar Lončar
1. lipnja 2023. - 14:02

Generacija koja je sada već davne 1969. godine upisala V. gimnaziju "Vladimir Nazor" proslavila je 50. obljetnicu mature.

U razredu prirodno-matematičkog smjera bila su 34 učenika. Zgradu Realke, kako su je tada zvali „nazorovci” dijelili su s pedagoškom gimnazijom "Marko Marulić".

Smješteni u D razred pod razrednicom i profesoricom hrvatskog jezika Vjerom Česnik i ravnateljem Mladenom Kurajicom, učenici su proveli četiri godine koje će pamtiti do kraja života.

- Svake godine se okupljamo, izuzev za vrijeme korone. Ove godine nas se okupilo 20. Pet naših kolega i prijatelja, nažalost, više nema. Od profesora živa je naša profesorica francuskog i latinskog jezika, Eta Gošović – kažu nam "nazorovci".

U četiri godine srednjoškolskog obrazovanja imali su 20 predmeta, a ovaj razred bio je podijeljen na "Engleze" i "Francuze", ovisno o tome koji su obvezni jezik učili.

Prisjećanje na te četiri godine održalo se sve do danas dok su "kampanjci" i "bubalice" postali vrhunski stručnjaci i cijenjeni građani.

Ne žele nikoga posebno isticati jer je prijateljstvo i prisjećanje na dane mladosti razlog zbog čega se okupljaju i danas. I tako do iduće godine i nove okrugle obljetnice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 19:53