StoryEditorOCM
Splitnema nam pomoći

Neki Splićani nemaju obraza niti mare za apele iz ‘Čistoće‘. Snimke s četiri različite lokacije po gradu sve govore

Piše Mia Uzinić
29. studenog 2023. - 18:19

"I kad te nitko ne gleda, Split te vidi" službeni je slogan splitske "Čistoće", koja vodi računa o izgledu našega grada. "Čistoća Splita je i na tvom obrazu", ali ipak se čini kako neki obraza, zapravo, uopće nemaju. Nedavno su na svojoj stranici prozvali građane koji i dalje nelegalno odlažu otpad.

U Ulici hrvatskih vitezova, iako stanovnici posjeduju kante, netko je nonšalantno odložio otpad nasred javne površine, odmah pokraj autobusne stanice.  

image

Božićni ukras pokraj stanice

Facebook/Čistoća Split

U Ulici Ruđera Boškovića, iako je polupodzemni spremnik poluprazan, netko je ipak odlučio da bi bilo pametnije i logičnije otpad odložiti u neposrednoj blizini spremnika. S obzirom na jednostavnost sistema kojim se polupodzemni spremnici otvaraju, malo je vjerojatno da je to učinjeno jer netko nije znao kako ga otvoriti. 

image

Iako ima mjesta...

Facebook/Čistoća Split
image

... bolje ne nabivat

Facebook/Čistoća Split

U Spinutu, jednom od elitnijih splitskih kvartova, neki stanari se ponašaju kao da i dalje žive u pećini. Iako je poznat raspored odvoženja glomaznog otpada, stanovnik Ulice Ivana Rendića odlučio je iskrcati otpad dva dana kasnije, da spremno dočeka idući mjesec. Za sve koji nisu upoznati sa spomenutim rasporedom, možete ga pogledati ovdje. 

image

Sigurno neće zakasnit na odvoz, idući mjesec...

Facebook/Čistoća Split

Šećer smo, ipak, ostavili za kraj: u Krležinoj ulici na Sućidru leže dvije vreće šuta, a ono što posebno zapanjuje jest činjenica da se 500 metara dalje nalazi Reciklažno dvorište Pujanke.  

image

Da vjetar ne odnese zasađenu biljku

Facebook/Čistoća Split

Iz "Čistoće" pozivaju građane da poštuju upute o odlaganju otpada, da iskoriste svoje besplatno pravo za odvoz glomaznog otpada i da prijavljuju komunalnom redarstvu one koji ne poštuju pravila, a samim time ni svoje sugrađane.  

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 05:54