StoryEditorOCM
Splitoglasio se ‘promet‘

Novi detalji nesreće u kojoj je vozač ‘Prometa‘ izazvao sudar prošavši kroz crveno: ‘Ima višegodišnje iskustvo...‘

Piše Božidar Lončar
2. travnja 2024. - 15:35

Gradski prijevoznik "Promet" odgovorio je na upit Slobodne Dalmacije o tome što će biti s vozačem autobusa na liniji broj 3A za kojeg je policijskim očevidom utvrđeno postojanje sumnje kako je jučer u 17.25 na križanju Zbora narodne garde i Poljičke ceste prošao autobusom kroz crveno i sudario se s osobnim vozilom koje je prošlo kroz zeleno pri čemu je lakše ozljede zadobio 34-godišnji vozač automobila. Neslužbeno, vozač je star 44-45 godina i sa šireg je splitskog područja.

Vozač splitskog gradskog autobusa prošao kroz crveno na opasnom križanju i izazvao sudar. Jedna osoba je ozlijeđena

Iz tvrtke direktora Stanka Sapunara smo dobili odgovor kako je autobusom upravljao vozač s višegodišnjim radnom iskustvom te da očekuju policijsko izvješće ne bi li poduzeli odgovarajuće korake.

- Ovim putem možemo potvrditi da je naš autobus sudjelovao u navedenoj prometnoj nesreći. Nesreće ovog tipa iznimna su rijetkost s obzirom na činjenicu da autobusi "Prometa" godišnje pređu gotovo osam milijuna kilometara.

Bez obzira na pozitivnu statistiku, izražavamo žaljenje zbog ove prometne nesreće, ali i zadovoljstvo što vozač osobnog vozila nije zadobio teže ozljede i što nitko od putnika nije ozlijeđen.

Autobusom je upravljao vozač s višegodišnjim radnim iskustvom, a trenutno očekujemo policijsko izvješće kako bismo utvrdili sve okolnosti nesreće i poduzeli odgovarajuće korake prema vozaču u skladu s internim propisima i aktima tvrtke - kazao nam je Hrvoje Mlikota, glasnogovornik "Prometa".

Poslali smo još jedan upit "Prometu" kojim smo zatražili da nas informaciju o poduzetim koracima na temelju policijskog izvješća. Odgovor ćemo objaviti kad ga dobijemo. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 20:45