StoryEditor
Split‘PROGLAS‘ MATIJEVIĆU

Nuić Prka odgovorila tajniku splitskog SDP-a: ‘Kakvo obrazovanje imate vi? Koje su kvalifikacije potrebne za zaposlenje u gradskoj tvrtki bez natječaja? Pokažite nam vašu biografiju...‘

Piše PSD
24. studenog 2021. - 19:36

Davor Matijević, splitski gradski vijećnik i tajnik lokalnog SDP-a danas je oštro kritizirao je poteze gradonačelnika Ivice Puljka, a poseban je govor posvetio HDZ-ovki Kristini Nuić Prki.

Smatraju neprihvatljivim da je u radnoj skupini o novom ustroju Gradske uprave koju je gradonačelnik sam oformio, sudjelovala i istaknuta članica HDZ-a Kristina Nuić Prka.

- Uključena osoba koja je došla tek prije godinu i pol dana u Banovinu, uz poništene natječaje i gdje su je jedva uspjeli ubaciti u sustav na mjesto koje su oformili samo za nju – iskazao je svoje nezadovoljstvo Matijević. Nije dugo trebalo čekati odgovor Nuić Prke.

- Kad gledam sadržaje vašeg javnog istupa mogu samo konstatirati – ovako loš SDP Hrvatska ipak nije zaslužila. Za početak, nitko me nije ” jedva ubacio”, niti sam se na natječaj javila kao član stranke već kao državljanin Republike Hrvatske te sam morala ispuniti sve uvjete zakonito provedenog natječaja propisane Zakonom o službenicima i namještenicima u jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave, kao i svi drugi - navela je između ostalog te priložila glavne stavke svog životopisa, fakultet koji je završila, dosadašnje radno iskustvo i nabrojala svjetske jezike koje govori i razumije.

- Bila sam vanjski suradnik na katedri Upravnog prava Pravnog fakulteta u Splitu za studente 1. i 2. godine upravnog studija i 4.godine integriranog preddiplomskog i diplomskog studija prava, 13 godina pravnica u najvećoj hrvatskoj osiguravateljskoj kući u Sektoru za upravljanje naknadama štete, a ujedno sam i turistički vodič za područje Splitsko-dalmatinske, Šibensko-kninske i Zadarske županije na engleskom, francuskom, talijanskom i njemačkom jeziku. Nadalje, svoje obrazovanje sam stekla u Splitu i na najprestižnijem sveučilištu u području prava u Francuskoj, Pantheon- Assasu na Sorbonni. Kao studentica prava bila sam i stipendist najpoznatije zaklade u Njemačkoj DAAD Stiftungu - navela je Nuić Prka i dodala:

- Nakon svega, mogu se zapitati kakvo obrazovanje i radne kvalifikacije imate vi, gospodine Matijević? Koje su kvalifikacije potrebne za zaposlenje u gradskoj tvrtki bez natječaja? Pokažite nam vašu biografiju, kad već olako nasrćete na druge zbog iste stvari.

- U odluci o ustroju splitske Gradske uprave, o kojoj se referirate i pri čemu o toj temi puno veze nemate, ne pišu se podaci o profilima struka koje nedostaju ili su, pak, višak u Banovini, već se isključivo navodi organizacija rada i djelatnosti upravnih tijela. Nezakonit bi bio premještaj službenika upravnog tijela jedinice lokalne samouprave u pravnu osobu s javnim ovlastima jer se ne može primijeniti čl.18. Zakona kao ni premještaj, primjerice, viška ekonomista iz jedne gradske tvrtke u drugu jer se radi o zasebnim pravnim osobama . Nadalje, logično je da voditeljica Odsjeka za upravljanje ljudskim potencijalima i pomoćne poslove u okviru svog opisa posla sudjeluje u izradi ustroja i to upravo na temelju svojih kvalifikacija i rezultata rada. Valjda to nije sporno, zar ne? - upitala se Nuić Prka i na kraju mu poručila kako njegov žovijalni istup gleda kroz prizmu one stare poskočice – šale i zabave nikad dosta.

- No, ovom zgodom ljubazno vas molim, moje ime u buduće ne spominjite u vašem (dozlaboga lošem) reality programu inače ću biti primorana poduzeti daljnje pravne korake - poručila je na kraju.

item - id = 1145776
related id = 0 -> 1145745
related id = 1 -> 1145725
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. studeni 2021 19:38