StoryEditorOCM
Splitpuljak u problemu

Obezglavljena jedna od najvažnijih splitskih ustanova, ravnateljica nakon godinu dana dala ostavku! Ovo je presudilo

Piše Split SD
20. veljače 2024. - 21:04

Arhitektica Janja Novaković, prva ravnateljica splitskog Zavoda za urbanizam, podnijela je ostavku na tu funkciju. Odlazi točno godinu dana nakon što je izabrana natječajem.

Već u četvrtak, kako doznaje Dalmatinski portal u Zavodu, Upravno vijeće će raspravljati o njenoj ostavci. Nakon toga slijedi natječaj za izbor novog čelnika jedne od najvažnijih gradskih institucija, koja je trebala biti ponos aktualnoj vlasti. Gradonačelnik Ivica Puljak je pretrpio još jedan udarac kad je u pitanju odlazak važnih suradnika.

image
Vojko Bašić/Cropix

Novaković je, ostavku, doznaje se, predala osobno predsjedniku Upravnog vijeća Teu Vojkoviću. Duže vremena se špekulira kako vlada međusobno nezadovoljstvo, kako uskoro bivše ravnateljice odnosom vlasti prema Zavodu, tako i vrha Banovine prema njenoj ‘tišini‘.

image
Nikola Vilić/Cropix

Za Zavod za urbanizam, koji je sada očito obezglavljen, se praktički nije čulo u javnosti pod palicom Novaković, izuzev na početku kada je gradska vlast prekinula suradnju s GIS planom, izrađivačem GUP-a. Taj posao je nakon nekog vremena povjeren upravo Zavodu.

Kako doznaje Dalmatinski portal, u ostavci Novaković formalno stoji "razrješenje iz osobnih razloga", a neslužbeno je nemogućnost rada u ponuđenim uvjetima, među ostalim i loša komunikacija.

S druge strane, u godinu dana, iako je imala odriješene ruke, nije ispunila ni prvi strateški cilj, tehničke izmjene GUP-a, koje su već ranije bile u poodmakloj fazi izrade, a da ne govorimo o cjelovitim izmjenama i novoj verziji ovog najvažnijeg strateškog gradskog dokumenta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 23:17