StoryEditor
SplitPOŽAR NA FIRulAMA

Od kad se ruše objekti na nedovršenom putu kod KBC-a Split, za koji smo platili milijune, već dva puta gore zgrade koje nisu na popisu za rušenje

Piše Milena Budimir
29. lipnja 2020. - 16:33
opet je gorilo na Putu iza Nove bolnice

Kada je krenulo uklanjanje objekata na trasi (nikad dovršenog) Puta iza Nove bolnice, pomislili su mnogi kako će uskoro Split postati bogatiji za bolji pristup KBC-u, posebice rodilištu, ali i Klinikama za onkološke i plućne bolesti. Moje pjesme, moji snovi. Jedino što se uistinu nevjerojatno dogodilo su dva (brojkom: 2) "spontana samozapaljenja" objekata koji se ne nalaze na popisu za rušenje.

Još 16. lipnja planulo je u objektu u okviru kojeg se nalazi Pogrebno poduzeće Zec. Rano ujutro, tek dvadesetak minuta poslije 6, na teren su izašli splitski gasitelji s tri vozila i 12 djelatnika. Vatra je brzo zaustavljena, a mediji su doznali kako je upravo taj dio objekta trebalo očistiti i 'zažbukati' kako u njega više ne bi nitko imao priliku odložiti smeće. Štete nije bilo.

Dva tjedna poslije, ovoga puta koju minutu nakon 23 sata – opet je planulo, samo s druge strane zgrade Staklo-monta, koji ostaje tu gdje je. Izvještaj Javne vatrogasne postrojbe to stručno kaže ovako: Požar naslaga smeća u napuštenom objektu.
Šetnjom smo obišli gradilište/rušilište, pogledali i jedan i drugi objekt u kojem je harala vatra i dalje čekajući odgovor iz Gradske uprave da nam kažu što će točno Split dobiti za svojih 2,4 milijuna kuna, koliko nas košta rušenje.

Što smo uistinu dobili za nevjerojatnih i, recimo to – isplaćenih 37,6 milijuna kuna, koliko je u zadnjih 15-ak godina plaćeno vlasnicima poslovnih prostora na tom dijelu grada. Znamo da smo "za tu lovu" dobili oko 1200 četvornih metara, da smo platili sudske vještake, geodete i projektante. I to je to.

A na Putu iz Nove bolnice svojevrsni "silentio stampa", znaju ljudi da se riječju više ništa ne dade uraditi. Dosta su molili, dosta su čekali, rješenja nema. Izgleda – ni dobre volje.

#POŽAR#PUTA IZA NOVE BOLNICE#SPLIT

Izdvojeno

01. srpanj 2020 16:40