StoryEditor
SplitVELIKE PROMJENE

Održane skupštine ‘Čistoće‘, ‘Stano-uprave‘, ‘Parkova i nasada‘ i ‘Splitske obale‘, za nove direktore idu natječaji. Kuzmanić: Ne znamo tko će oni biti, nemamo ‘svoje‘ ljude

Piše Nikolina Lulić
21. rujna 2021. - 19:39

Kako smo i najavili, jučer su održane skupštine "Čistoće", "Stano-uprave", "Splitske obale" i "Parkova i nasada", na kojima je kao najvažnija točka dnevnog reda bila odluka o raspisivanju natječaja za čelna mjesta, odnosno direktore tih gradskih tvrtki.

Potvrdio nam je to zamjenik gradonačelnika Antonio Kuzmanić, koji je po ovlaštenju gradonačelnika Ivice Puljka vodio navedene sjednice.

– Direktori svih navedenih tvrtki (radi se o Anti Zuaniću, Saši Franjkiću i Draženu Deliću, nap.a.) mogu odraditi svoje mandate do kraja, osim direktora "Čistoće" Lukše Regja, što je već ranije dogovoreno. Tako da se ovdje ne radi o nikakvim smjenama – pojasnio nam je dogradonačelnik.

image
Dražen Delić
Saša Burić/Cropix

Istaknuo je kako je pozvao Dražena Delića, direktora "Splitske obale", i Sašu Franjkića, direktora "Parkova i nasada", da se prijave na javne pozive koji će uskoro biti raspisani, no oni su izrazili želju da ranije napuste tvrtku, i prije kraja isteka mandata.

– Gospodin Franjkić sam ​želi ranije otići kako bi se posvetio svojim privatnim poslovima, te je izrazio spremnost da pomogne budućem direktoru u primopredaji, dok bi i gospodin Delić otišao ranije s te funkcije, a o njegovom statusu ćemo se dogovoriti – kazao nam je Kuzmanić dodavši kako Ante Zuaniću, direktor Stano-uprave ionako uskoro ide u mirovinu.

image
Saša Franjkić
Vladimir Dugandžić/Cropix

Što se tiče ostalih gradskih tvrtki, kazao nam je kako će se održavati Skupštine na kojima će se raspisivati javni natječaji kako kojem direktoru bude istjecao ugovor.

Naglasio je i kako će se u natječajima postrožiti kriteriji – sada će se tražiti deset godina radnog iskustva i pet godina iskustva na rukovodećim radnim mjestima. Kandidati će, uz svoj životopis i dokaz o radnom iskustvu, trebati priložiti i motivacijsko pismo, s tim da će se sve ponude zaprimati u Banovini.

– Svi nas pitaju tko će biti ti novi čelni ljudi, ali mi stvarno to ne znamo dok se ljudi ne jave na natječaj. Ja ih i ne želim poznavati, želim s njima imati isključivo poslovan odnos. Želimo stvarno dovesti najbolje ljude, odnosno želimo da nam svima obrazi budu čisti – i gradonačelniku i zamjeniku Bojanu i meni – podvukao je Kuzmanić.

item - id = 1129037
related id = 0 -> 1146815
related id = 1 -> 1146789
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. studeni 2021 17:46