StoryEditor
Splittraže odgojne mjere

Odvjetništvo optužilo dvojicu maloljetnika koji su splitskog gradonačelnika udarali na Soluratu i prijetili mu smrću. Opara: Nisam tražio progon

Piše Ivana Perković, Katarina Marić Banje
13. siječnja 2021. - 13:32
Krstulović Opara: Tražio sam da budu blagi prema njima jer su maloljetniciDuje Klarić/Cropix

Dvojica maloljetnika optužena su za napad na gradonačelnika Splita Andru Krstulovića Oparu. Općinsko državno odvjetništvo tereti 17-godišnjaka i 16-godišnjaka za kazneno djelo prijetnje i predlažu za njih odgojnu mjeru pojačane brige i nadzora.

U optužnom prijedlogu je navedeno kako su u srpnju prošle godine u Ulici Solurat u Splitu oko 20 sati gradonačelniku zaprijetili smrću i udarali ga. Pronađeni su i uhićeni uz pomoć snimki nadzornih kamera.

Također se terete da su gradonačelniku vikali: “Lopove, gade, treba vas sve pobiti, pi*** vam materina!”. Potom su ga udarali rukama i nogama, stisnuli uz zid i pljunuli, stoji u optužnom aktu. Andro Krstulović Opara se pokušao obraniti, a maloljetnici su pobjegli nakon što ih je fotografirao mobitelom. 

Za 16-godišnjaka se osim pojačanog nadzora traži i da redovito ide u školu i da se uključi u rad neke humanitarne organizacije.

Podsjećamo, Krstulović Opara nakon napada nije zatražio liječničku pomoć, a javnosti je putem društvenih mreža obavijestio da je dobro.

- Dobri ljudi, hvala što brinete, dobro sam i ništa se strašno nije dogodilo. Da je bilo tko drugi bio umjesto mene, ovo ne bi bila nikakva vijest. Nije vrijedno spomena.

Podizanje optužnice je kratko komentirao naglašavajući da nije tražio progon.

- Nisam podizao tužbu ni tražio progon. Tražio sam da budu blagi prema njima jer su maloljetnici - kazao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

15. siječanj 2021 15:29