StoryEditorOCM
SplitOPĆE ODUŠEVLJENJE

Ovo je prava božićna bajka u Splitu, neka žali tko nije bio: ’Još nisam vidio ovoliko životinja na jednome mjestu...‘

Piše Frano Kiso
17. prosinca 2023. - 17:13

U nedjelju ujutro Split se probudio okupan suncem, bura je napokon kalala, a dan je bio idealan za šetnju na otvorenom i punjenje pluća zdravim zimskim zrakom.

Ako ste malo protegnuli noge i uputili se prema vrhu Marjana, mogla vas je iznenaditi prava mala božićna bajka u režiji splitskog Zoološkog vrta.

Kroz tišinu prirode odzvanjao je zvonki smijeh djece i vesela blagdanska glazba, a mališane je odmah na ulazu dočekao raspoloženi Djed Božićnjak.

– Ideja je nastala još prošle godine u želji da uveselimo djecu i upoznamo ih sa životinjama kroz božićni program – objašnjava nam Jasmina Čatipović, blagajnica Zoološkog vrta.

image

Jasmina Čatipović sa sinom Nenom i Djedom Bozićnjakom

Božidar Vukičević/Cropix

– Jučer je bilo strahovito hladno, no svejedno smo prodali više od sto ulaznica. Današnji odaziv govori sam za sebe – kaže Čatipović ponosno pokazujući na šušur u Zoološkom vrtu.

image
Božidar Vukičević/Cropix

Oduševljena djeca

Usput nam je otkrila i da spremaju mnogobrojna događanja tijekom iduće godine, od dječjeg maskenbala i sadnje cvijeća do šišanja vune, pa splitska djeca imaju razloga za veselje.

image
Božidar Vukičević/Cropix

U centru pozornosti su svakako bile domaće životinje koje su slatko mljackale hranu iz ruku djece fascinirane životinjskim svijetom. U ovom zoološkom vrtu možete pogledati goveda, konje, ponije, zečeve, koze, ovce, fazane i dalmatinsku ikonu – magarca.

image
Božidar Vukičević/Cropix
image
Božidar Vukičević/Cropix

– Čuli smo da se ovdje sprema nekakav božićni ambijent pa smo došli vidjeti kako sve skupa izgleda. Lip je dan, dica su oduševljena i guštaju sa životinjama i Djedicom – kaže nam mlada mama Klara koja je danas došla sa svoje dvoje djece.

Pitali smo djecu kako im se sviđa nedjelja provedena među životinjama i uz zvukove božićne glazbe, a svi su uglas rekli da im je – super.

image

Tonia i Vita s Djedom Božićnjakom

Božidar Vukičević/Cropix

– Mama me je dovela ovdje prvi put i super mi je. Nisam nikad dosad vidio ovoliko životinja na jednome mjestu i stvarno su sve predivne – prepričava maleni Dino dok oduševljeno promatra okruženje.

– Organizacija je odlična, treba nam više ovakvih događanja jer u Splitu nemamo baš puno sadržaja za djecu – veli mama Milica, dok njezina kći zadivljeno gleda malene kuniće.

image
Božidar Vukičević/Cropix
image

I malena Lena Roić guštala je u Zoološkom vrtu PRIVATNI ALBUM

Privatni album

Djeca su danas imala kutak za slikavanje, stolić za kojim su mogli napisati pismo Djedu Božićnjaku i ubaciti ga u poštanski sandučić, a nezaobilazna je bila i ponuda pića i slatkih delicija. Pošto ovakve događaje ipak treba nekako isfinancirati, sve posjetitelje je dočekala košarica za dobrovoljne donacije.

image
Božidar Vukičević/Cropix
image

Zajednička fotografija djelatnika Zoološkog vrta

Božidar Vukičević/Cropix

Ako ste propustili blagdansko druženje na Marjanu, bez brige – isti sadržaji vas čekaju i vikend pred sam Božić od 8 do 16 sati, a pošto prognostičari najavljuju lijepo i toplo vrijeme, odaziv će zasigurno opet biti sjajan. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 16:29