StoryEditor
SplitSUNCE PLAVE BOJE

Prijavite se za radionicu cijanotipije u fotoklubu ‘Split‘ pod vodstvom poznatog riječkog fotografa Ivice Nikolca

16. rujna 2020. - 10:31
Tečaj započinje u nedjelju, 20. rujna FOTOKLUB ‘SPLIT‘

U nedjelju, 20. rujna s početkom u 11 sati u prostorijama fotokluba "Split" u Marmontovoj ulici održat će se radionica "Sunce plave boje" pod stručnim vodstvom Ivice Nikolca, poznatog riječkog fotografa.

Radionica cijanotipije prvi put je održana lani, u okviru "Split Format festivala", te je izazvala popriličan interes među splitskom publikom. Riječ je o fotografskom tečaju, jer polaznici uz pomoć sunčeva svjetla izrađuju fotograme i fotografije.
Cijanotipiju i danas koriste brojni fotografi i likovnjaci. Fotogrami se izrađuju bez upotrebe kamere, a sudionici sami slažu kompoziciju od različitih predmeta, biljaka ili kombinacije istih s tekstom.

Radionica se u jednom dijelu naslanja na tečajeve fotografije u kontekstu kompozicije, jer se temelji na korištenju likovnih elemenata (oblik, tekstura, linija, odnosi veličina unutar zadanog okvira, kompozicije i slično). Cilj programa je razvoj kreativnosti, odnosno proaktivna likovna igra koja pruža slobodu u izražavanju vlastite kreativnosti ne oslanjajući se na suvremenu fotoopremu i digitalnu tehnologiju.

– U uvodnom polusatnom predavanju uz prezentaciju pojašnjava se ova povijesna tehnika: priprema podloge, senzitiviziranje papira ili tkanine, osvjetljavanje suncem, razvijanje cijanotipija ispiranjem u vodi. Svaki polaznik nakon radionice zadržava unikatnu cijanotipiju koju će sam napraviti od početka do kraja – navode organizatori.

Svi zainteresirani mogu se prijaviti na e-mail adresu: info@fotoklubsplit.hr, a potrebno je navesti ime i prezime polaznika, adresu te kontakt telefon. Za sudjelovanje u radionici broj mjesta je ograničen i plaća se participacija od 100 kuna po polazniku.
Program je pogodan za djecu od petog do osmog razreda, srednjoškolce i odrasle. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

24. rujan 2020 22:03