StoryEditorOCM
SplitVRZINO KOLO

Puljak o prijavi Maje Đerek protiv njega: ‘Shvatio sam da nešto nije u redu kad je počela komunicirati pisanim putem‘

Piše Ana Pivčević
8. kolovoza 2023. - 12:24

Kao bomba odjeknula je danas vijest da će suspendirana pročelnica Maja Đerek prijaviti zamjenika Bojana Ivoševića za mobbing, a gradonačelnika Ivicu Puljka za difamaciju zbog navoda na konferenciji za medije. 

Dalmatinski portal u posjedu je mailova koje je Đerek slala Puljku u kojima navodi da je bila izložena agresiji i pritiscima od strane zamjenika Ivoševića.

Od gradonačelnika Ivice Puljka zatražili smo komentar oko najavljenih prijava protiv njega i dogradonačelnika i navoda pročelnice Đerek da je bila izložena agresiji i pritiscima njegovog zamjenika, ali i što je poduzeo nakon njegovih mailova. 

- Suradnja s Majom Đerek bila je uobičajena kao i s drugim kolegama do trenutka kada je odjednom sa mnom počela komunicirati pisanim putem, preko maila. Tada sam shvatio da nešto nije u redu s obzirom da se sadržaj njenih mailova nije poklapao sa stvarnim događajima na sastancima, kolegijima i susretima uživo.

Razgovarao sam o tome s Majom Đerek i zamjenicima, nakon čega sam bio u uvjerenju da su nesporazumi riješeni. Inače, rješavanje razmirica u međuljudskim odnosima u kompleksnom sustavu kao što je Grad Split je svakodnevni i uobičajeni dio radnog dana gradonačelnika.

image
Joško Ponoš/Cropix

U centru najvećeg broja razmirica najčešće je bila bivša pročelnica Đerek što je značajno usporavalo i otežavalo radne procese u gradskoj upravi - kazao nam je gradonačelnik Puljak. 

Podsjetimo, "problemi u raju" krenuli su nakon što je pročelnica Đerek reagirala oko slučaja Peškarije kada je zaustavila dodjeljivanje prostora bez natječaja restoranu Noštromo, a eskaliralo je sve prije desetak dana kada je gradonačelnik Puljak na konferenciji za medije izvijestio da je Đerek suspendirana i da je donio odluku o pokretanju postupka za težu povredu službene dužnosti pred službeničkim sudom u Splitu s prijedlogom da joj se otkaže ugovor.

Gradonačelnik Puljak je na toj konferenciji za medije kazao da je Đerek svojim postupcima oko prijedloga za davanje kadrovskih stanova socijalnim slučajevima izvršila udar na funkciju gradonačelnika i na javno izabranu vlast.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 22:09