StoryEditorOCM
SplitO SUSPENZIJI ĐEREK

Puljka zasuli golemom količinom uvredljivih komentara, pišu ih i njegovi glasači: ‘Pucate sebi u nogu, Centar je gotov‘

Piše Split SD
29. srpnja 2023. - 20:08

Statusom na službenom Facebook profilu splitski gradonačelnik Ivica Puljak oglasio se po pitanju suspenzije pročelnice za gradsku imovinu Maje Đerek, a rečena je objava (očekivano) prouzročila cijelu lavinu komentara.

I na drugim FB stranicama, posebice velikih dalmatinskih i hrvatskih medija, nalaze se salve uvreda kontra gradonačelnika Puljka i dogradonačelnika Ivoševića, a koje zbog uvredljivog ‘tona‘ komentara nećemo prenositi.

Ukratko, kad se filtriraju psovke i uvrede, dobar dio ljutih građana kažu da su glasali za navedeni dvojac, ali da ih je iznevjerio, spominju da je gradonačelnik ‘prodao‘ Đerekicu zbog Ivoševića i podržavaju oporbu kad kaže da je pročelnica ‘odlepršala‘ kad se dirnula u gradski stan u kojem se nalazi Ivoševićev otac koji ima više nego solidna primanja. 

Evo dijela Puljkovog statusa, slijede neki od (mahom kritički, mjestimice čak vulgarno intoniranih) komentara:

- Budući da je svjesno i namjerno prekoračila svoje ovlasti, prijavljena je službeničkom sudu, a do odluke Službeničkog suda suspendirana je s mjesta pročelnice.

Iako joj je izričito skrenuta pozornost da je odluka o kategorijama kadrovskih i socijalnih stanova isključivo u rukama izabrane političke vlasti, ona je svjesno izašla u medije...– poručio je prvi čovjek Splita.

Opovrgnuo ga je jedan pratitelj.

- Do jučer si bio fasciniran njezinom hrabrošću i branio je od napada bijesnih i zlih HDZ-ovaca, a danas si je pustio niz vodu. Što se promijenilo preko noći pa da se tako olako riješavaš žene s kojom si planirao graditi "bolju Hrvatsku" kad skinete HDZ sa vlasti? - pita (se) Puljkov pratitelj.

image

Komentari objavljeni na Puljkovoj FB stranici

image

Komentari objavljeni na Puljkovoj FB stranici

- Čini mi se da ste upravo sebi pucali u nogu i lako moguće izgubili iduće izbore - primjećuje drugi pratitelj.

- Poštovani Ivica Puljak, nisu li postupci i nepodopštine Bojana Ivoševića prevelik teret za gradsku vlast? Njemu za sve držite leđa... - stoji primjedba u još jednom od komentara.

- Gradonačelničke, pogriješili ste. Gđu Đerek ste potjerali premda nije učinila ništa nezakonito. Optužujete je za nepoštovanje hijerarhije i, premda ste formalno u pravu, ona nije Vaš politički protivnik.

image

Komentari objavljeni na Puljkovoj FB stranici

image

Komentari objavljeni na Puljkovoj FB stranici

Niste je zaštitili od Vaših pravih protivnika. Čini se da Vi mijenjate politički kurs, šteta – predmijeva još jedan od autora brojnih komentara, među kojima je kudikamo manje onih afirmativnih po Puljka, odnosno njegov najnoviji i prilično naprasan potez. Ipak, probrali smo i izraze podrške gradonačelniku Splita i njegovu postupku vis-a-vis kontroverzne Đerek.

image
Božidar Vukičević/Cropix

- Puljak je u pravu, gradonačelnik mora moći upravljati svojim timom. Mora moći provoditi politiku za koju je dobio podršku na izborima. Puljak je ovdje u pravu, ima moj glas – istaknuo je jedan pratitelj, koji najviše "drži" Puljkovu stranu u većini negativnih komentara kojima građani iskazuju svoje razočaranje u rad vlasti.

- Bravo načelniče tako se rješavaju problemi – stoji u još jednom od rijetkih po Puljka pozitivnih komentara, napisan očito u neznanju da je Ivica Puljak gradonačelnik a ne "načelnik" (budući da je Split grad, a ne općina, selo ili mjesni odbor).

image

Komentari objavljeni na Puljkovoj FB stranici

Je li u redu da gradonačelnik ujutro najprije otvori FB da vidi što njegovi zaposlenici smjeraju ? Stvarno ste mi nejasni, hoćete red, rad i disciplinu, a na prvoj " nevolji" ... padate ?! ", stoji na (ipak slabašnoj u odnosu na brojnije, ogorčene pratitelje) crti obrane postupanja gradonačelnika kontra pragmatične Đerek.

A dok pljušte komentari, gradonačelnik Splita boravi – na Korčuli, odakle se javio novijim postom i fotografijom sebe s kolegama, te znatno opuštenijim statusom:

- Jedna gradonačelnica (Vela Luka) i troje gradonačelnika (Dubrovnik, Pula i najlipši grad na svitu) u Veloj Luci, prije sutrašnjeg koncerta u čast Oliveru. Nije koalicija, nego nas je ujedinio vječni Oliver – napisao je nasmiješeni splitski poteštat u najnovijem FB-ukazanju.

Ovo je Puljkov status na kiji su loše reagirali njegovi pratitelji:

image

Screenshot/Facebook

Screenshot/Facebook
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 10:29