StoryEditor
SplitA VEĆ STISLA VRUĆINA

Putnici u splitskoj trajektnoj luci drže se novih pravila: imaju zaštitne maske na licu, a neki su se protiv korone dodatno ‘oboružali‘ i rukavicama

25. lipnja 2020. - 13:49
Vojko Bašić/HANZA MEDIA

Zbog kompliciranja situacije s koronavirusom na snazi je nova odluka o obvezi nošenja maski u javnom prijevozu za putnike i djelatnike. Posade i putnici na svim brodovima koji plove na linijama u obalnom linijskom pomorskom prometu dužni su nositi zaštitne maske, poručili su iz Agencije za obalni linijski promet.

- Također, ljubazno Vas molimo da se pridržavate preporuka o sprječavanju širenja epidemije koronavirusa, kao što je pranje ruku, distanca od drugih putnika te kupnja putnih karata online ili preko mobilne aplikacije. Hvala na razumijevanju - stoji u obavijesti iz Jadrolinije.

image
Vojko Bašić/HANZA MEDIA

Putnici su ozbiljno shvatili ovu obavijest pa su se ovog četvrtka 'maskirani' ukrcavali na trajekte na kojima ih je dočekivala posada također sa zaštitnim maskama koje nose čitavo vrijeme od početka pandemije. Imaju pravo odbiti ukrcaj putnika ukoliko ovi nemaju masku, baš kako to je naglasio ministar Davor Božinović.

- Oni putnici koji nemaju medicinsku masku neće se moći voziti javnim prijevozom. Također, pružatelj mu ne smije dopustiti ulazak, odnosno vozač ne smije krenuti – rekao je Božinović. Kolegica mu Alemka Markotić u gostovanju na HRT-u kazala je kako je 'lakše sašiti masku za lice, nego plaćati kazne'.
Sudeći po onom što smo vidjeli u splitskoj trajektnoj luci, maske su dobro prihvaćene, a dio putnika dodatno se osigurao zaštitnim rukavicama. Još kad bi maske bile jeftinije...

image
Svi putnici na trajektima i brodovima moraju imati masku prilikom putovanja
Vojko Bašić/HANZA MEDIA
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

20. studeni 2020 21:22