StoryEditorOCM
SplitPRESUDIO HDZ-OVAC

Službenički sud potvrdio Puljkovu odluku o suspenziji Đerek: ‘Javno je iznijela tajne podatke‘. ‘Rebnilo‘ je i po plaći

Piše Split SD
25. rujna 2023. - 18:08

Službenički sud Splitsko-dalmatinske županije koji odlučuje o sudbini Maje Đerek, suspendirane pročelnice Upravnog odjela za gradsku imovinu, donio je prvo rješenje u korist gradonačelnika Ivice Puljka, doznaje Dalmatinski portal.

Naime, Đerek se žalila na rješenje o suspenziji, a Službenički sud je riješio kako je ono bilo pravilno i zakonito doneseno. Predsjednik Vijeća je HDZ-ov viši savjetnik pročelnika za turizam Željko Mišić.

image

Željko Mišić

Mario Todorić/Cropix

U obrazloženju piše kako je postupak pokrenut zbog teške povrede službene dužnosti iz Zakona o službenicima i namještenicima, prekoračenja ovlasti u službi, odbijanja izvršenja zadaća ako za to ne postoje opravdani razlozi, uništenja, činjenja dostupnim podataka, u svezi s obavljanjem službe, s utvrđenim stupnjem tajnosti u skladu s posebnim zakonom, nedoličnog ponašanja koje nanosi štetu ugledu službe.

image
Duje Klarić/Cropix

U rješenju stoji da je službenica Maja Đerek svojim istupima u javnosti javno iznijela podatke iz predmeta, odnosno podatke u vezi s obavljanjem službe te je potom, suprotno nalogu gradonačelnika, resornog zamjenika ili službenika zaduženog za odnose s javnošću najavila izradu Pravilnika o najmu stanova sa sadržajem koji je protivan prethodnoj gradonačelnikovoj izjavi.

- Utvrđeno činjenično stanje i dokazi koji proizlaze iz spisa prvostupanjskog tijela, ukazuju da je povreda službene dužnosti koja se stavlja na teret službenicu Maji Đerek takove prirode da bi njezin ostanak u službi do okončanja postupka zbog teške povrede službene dužnosti štetio interesima službe - stoji, između ostalog, u odbijanju žalbe, navodi Dalmatinski portal.

Do okončanja spora, koji se tek treba zakazati i održati, Đerek ima pravo na 60 posto od iznosa plaće.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
31. svibanj 2024 13:16