StoryEditorOCM
SplitNI ZA LIJEK!

Splićani u jeku sezone prehlade i gripe ostali na jednoj dežurnoj ljekarni u cijelom gradu! Otišli smo do nje...

Piše Frano Kiso
19. studenog 2023. - 17:47

Iako je u tijeku vrhunac sezone gripa, prehlada i drugih respiratornih bolesti, Splićani su se zatekli u pomalo neuobičajenoj situaciji – grad od preko 160 tisuća stanovnika ostao je trenutno na samo jednoj dežurnoj ljekarni!

Ako se nađete u situaciji da vama ili nekome iz vaše obitelji usred noći treba hitni ljekarski savjet ili neki preparat iz farmaceutskog asortimana, moći ćete se uputiti tek na dežurnu ljekarničku jedinicu Lučac.

image

Dežurna ljekarna Lučac u Pupačićevoj

Joško Ponoš/Cropix

Naime, prije dva tjedna se zatvorila ljekarna Prima Pharme u sklopu trgovačkog centra Konzum na Sirobuji. Prostor se trenutno preuređuje, a ponovno otvorenje se očekuje 4. prosinca.

Mi smo ovu neradnu nedjelju oko podneva obišli ljekarnu Splitsko-dalmatinske županije Lučac da provjerimo stvaraju li se gužve i imaju li građani problema s nabavkom lijekova.

- Mi smo vam usred grada, tako da uvijek ima dosta ljudi – kaže nam farmaceutkinja na dužnosti, a na pitanje je li se povećao promet uslijed zatvaranja druge dežurne ljekarne, odgovara:

- Dosta kupaca dolazi jer je sezona prehlada, no trenutno nismo preopterećeni i sve teče normalno.

U trenutku našeg boravka u ljekarni se formirao kratak red ljudi, a tražila se mahom pomoć protiv glavobolje, lijekovi za skidanje temperature, sirup protiv kašlja, kao i vitaminski dodaci prehrani za jačanje imuniteta.

image

Red u dežurnoj ljekarni Lučac

Frano Kiso

Mnogi dobro pamte da je Split nekoć imao i dežurnu ljekarnu Dobri, dok su danas u City Centru One otvorene ljekarne Varoš i privatna Farmacia.

image

Ljekarna Varoš u City Centeru One

Saša Burić/Cropix

Problem je, naravno, što navedene jedinice rade u skladu s radnim vremenom trgovačkog centra, a poslije toga ili hitom u centar grada na adresu Pupačićeva 47 ili povratak samoliječenju, alternativnoj medicini i domaćim pripravcima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. svibanj 2024 08:49