StoryEditorOCM
Splitsve je poslušao

Splićanin zakasnio na trajekt, ostavio auto gdje su mu rekli lučki redari, a onda - šok! ‘Došlo je do nesporazuma...‘

Piše Mia Uzinić
17. veljače 2024. - 15:33

U našu redakciju stigla je klasična priča o splitskoj neorganiziranosti. Naš čitatelj zakasnio je na trajekt za Brač u četvrtak u 9 sati te je upitao lučke redare gdje će ostaviti automobil s obzirom na to da planira stići na trajekt u 12 i 30. Lučki radnici kazali su mu da automobil parkira "u redu" za Supetar. 

Zadovoljan, naš čitatelj se uputio obaviti neke poslove, o čemu je također obavijestio redare, a kupljenu kartu za trajekt ostavio je na vidljivom mjestu te je bilo moguće pročitati vrijeme u kojem je karta kupljena. Kada se vratio dočekala ga je kazna za parking, iako je postupio po uputama lučkih djelatnika. 

image

Putna karta

Snimio čitatelj

- Svi sliježu ramenima od prometnog redarstva do Lučke uprave pa vam se javljam jer ne znam više koga kontaktirati - govori čitatelj. 

Prvo smo kontaktirali prometnog redara koji je kazao da u trajektnu luku odlaze najčešće kada dobiju prijavu od nekoga iz luke jer ih Lučka uprava kontaktira nakon ukrcaja u trajekt i prijavi automobile koji su još uvijek ostali parkirani. 

image

Kazna za parking

Snimio čitatelj

Kontaktirali smo i Lučku upravu iz koje su nam kazali da je došlo do nesporazuma. 

- Nakon što trajekt isplovi, evidentiramo sva auta koja su ostala parkirana u luci, pustimo da prođe dovoljno vremena da vozači pomaknu svoje automobile i tek onda kontaktiramo prometno redarstvo.

Jutros smo automobile evidentirali u 8 i 39, a prometne redare kontaktirali tek u 11 i 30. Savjetujemo građanima da karte ostave na vidljivom mjestu jer kada vidimo kartu, pravilo je da prometnom redarstvu ne prijavljujemo to vozilo - kažu.   

Napomenuli smo našem sugovorniku da čitatelj tvrdi da je kartu ostavio na vidljivom mjestu, na što je on kazao da za to ne postoje dokazi. Pitali smo ga i može li nešto učini, napisati žalbu, ali rješenje nam nije ponuđeno jer se čini da ono niti ne postoji. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 14:39