StoryEditorOCM
Splitbrdo novca

Splićanka iz Njemačke sve je ganula: žena tražila pomoć u kupnji školskih potrepština, a onda došla kuverta za 70 ljudi!

Piše Lucija Vujnović
29. kolovoza 2023. - 08:05

Empatija je iznimna vještina zahvaljujući kojoj je ovaj svijet malo bolje mjesto. A to da je naši sugrađani posjeduju dokazano je u Facebook grupi Empatija Split koja ima preko 15 tisuća članova, a u kojoj se redovito poklanjaju stvari koje vlasnicima više nisu potrebne dok drugima puno znače. 

Organizator grupe je Udruga Empatija, a jednoj od njenih voditeljica javljaju se i anonimno te ona preuzima ulogu posrednice između onih kojima je potrebna pomoć i onih koji će im je srdačno pružiti.  

Pa je tako nedavno objavljena molba mame školarca kojoj je bio potreban školski pribor i bilježnice "jer nije u mogućnosti priuštiti im najosnovnije". 

"Odaziv je bio..., a šta reći? Znam, istrošili ste se, a mi uvijek nešto tražimo! Hvala Vam i na najmanjoj sitnici koje ste se odrekli za potrebite!" piše voditeljica grupe. 

image

Udruga Empatija

Facebook Grupa/
image

Udruga Empatija

Facebook Grupa/

No tu priča ne prestaje. Osim što su djeci omogućili potrebne stvari za školu, dali su im mnogo više.

"A onda me iznenadi poruka naše članice iz inozemstva. Danas sam bila u Narodnim novinama gdje su me dočekali poklon bonovi za školski pribor. 70 bonova u iznosu od 50€. Uskoro ćemo to podijeliti jer školska godina uskoro kreće, a time i briga mnogih koji nisu u mogućnosti. Cijene rastu i divljaju, a novčanici su sve tanji", ganuto prepričava.

"Zahvalna sam do neba našoj anonimnoj donatorici koja je odlučila olakšati mnogima početak nove školske godine! Iskreno i od srca moj naklon do poda! Nemam riječi da zahvalim!", piše te dodaje kako će dio ići za potrebite obitelji, odnosno u Dalmatinsku Zagoru, dio Splitu i okolici, a dio u Liku. 

Zatečena i zahvalna voditeljica Udruge Empatija odlučila je zadržati anonimnost jer njeno ime, kaže, nije bitno. "Sve zasluge prepisujem našim članovima koji su prepuni empatije."

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. lipanj 2024 08:49