StoryEditorOCM
SplitVJEROVALA MU JE

Splićanka na društvenoj mreži upoznala muškarca, ali nije očekivala njegov potez nakon što mu je uplatila novce

Piše split sd
21. veljače 2024. - 10:50

Splitska policija zaprimila je još jednu prijavu računalne prijevare. 

- Neki se građani olako upuštaju u sumnjivu komunikaciju i uplatu novca na internetu, vjerujući osobama koje su upoznali isključivo preko društvenih mreža i interneta i nikada ih nisu sreli uživo. Nakon što poklone vjeru nepoznatoj osobi, uplaćuju novčana sredstva, ne znajući da im tako zapravo poklanjanju svoj novac.

U posljednjem evidentiranom slučaju zaprimljena je prijava oštećene koja je putem društvene mreže stupila u kontakt s nepoznatom osobom na internetu koja se predstavila kao vojna osoba legije stranaca. Nakon nekoliko mjeseci komunikacije, osoba je zadobila povjerenje oštećene te je zatražio da mu uplati iznos od 400 eura što je oštećena i učinila, a nakon čega je osoba prekinula komunikaciju s oštećenom - objasnili su iz PU splitsko-dalmatinske. 

S obzirom na učestale računalne prijevare, raznih oblika, Policijska uprava splitsko-dalmatinska je tijekom prošle godine inicirala preventivnu kampanju "SafetyNet- Bitka za sigurnost".

Cilj ove kampanje je informirati građane o vrstama računalnih prijevara, ali i načinima zaštite i zato pozivaju građane Informirajte se, budite oprezni, ne poklanjajte povjerenje i osobne podatke bilo kome.

Pozvali su građane i da posjete stranicu Web heroj - Ulovimo lika s weba koji tvoje € vreba i saznaju kako se zaštititi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 12:12