StoryEditorOCM
Splitsplit bruji

Puljak tjera Maju Đerek! Ovo je rekao prije 2 tjedna: ‘Ona vrlo predano, savjesno i zakonito radi‘

Piše G.R.
28. srpnja 2023. - 09:26

Prošlo je svega sedam mjeseci otkad je najpoznatija zviždačica u državi Maja Đerek objavila kako je postala pročelnica u Gradu Splitu iako se, kako je u prosincu 2022. napisala, dvoumila oko odluke da se uopće prijavi na natječaj.

Međutim, izgleda da joj se već sprema otkaz i to od strane gradonačelnika Ivice Puljka koju ju je prije dvije godine doveo u Banovinu kao svoju savjetnicu. Trebala mu je pomoći srediti nered u gradskim nekretninama, a zbog njih je se sad, po svemu sudeći, odriče.

Kako neslužbeno doznajemo iz više izvora, iz Banovine su već poslali zahtjev za udaljavanje Đerek s radnog mjesta i to na službenički sud pri Županiji. Čim saznamo detalje, objavit ćemo.

Kako doznajemo, Đerek se danas nije pojavila na radnom mjestu, a Puljak bi se trebao javno očitovati o svemu na press konferenciju u 12.30 sat.

Nevjerojatno sad zvuči kako su Puljak i Đerek prije samo 15- ak dana, 10. srpnja, održali su zajedničku presicu na kojoj joj je dao snažnu podršku zbog prijetnji koje je prijavila, a tiču se njenog posla.

- Gospođa Đerek vrlo predano, savjesno i zakonito radi svoj posao. Prijetnje kojima je bila izložena ona i njena obitelj apsolutno su nedopustive i mi nećemo preko toga šutke prijeći. Molim sve institucije, posebice represivnog aparata, da zaštite gospođu Đerek i njenu obitelj jer ne smijemo dopustiti da ljudi koji uvode red i zakonito rade svoj posao budu izloženi prijetnjama i budu napadani kako bi ih se prisililo da odustanu od beskompromisnog uvođenja reda. Uvjeren sam da ovi događaji neće pokolebati nikoga od nas nego će nas više učvrstiti u namjeri da uvedemo red - ovim je riječima 20 dana Puljak hvalio svoju službenicu Đerek.

Zanimljivo, upravo je Ivošević prvi progovorio o tom slučaju. Na svom Facebook profilu objavio je kako je pročelnicu Đerek verbalno napao Igor Boraska.

Kao što smo jučer pisali, došlo je do otvorenog sukoba između Puljak i Đerek zbog njenog prijedloga da se kadrovski stanovi, a u jednom živi i otac dogradonačelnika Bojana Ivoševića, dodijele socijalno ugroženim obiteljima.

Puljku se to nije svidjelo, ocijenio je to kao Majino soliranje, a, pojednostavljeno, zamjerio joj je i nedostatak empatije u slučaju izbacivanja stopostotnog invalida Borisa Rakića iz gradskog stana. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. lipanj 2024 14:12