StoryEditorOCM
Splitne piše im se dobro

Splitska policija obradila 16 osoba zbog kaznenih djela nakon derbija: troje su maloljetni, najstariji ima 44 godine

Piše split sd
5. travnja 2024. - 09:10

Policijski službenici Policijske uprave splitsko-dalmatinske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 16 osoba i to 18-godišnjakom, dvojicom 19-godišnjaka, 21-godišnjakom, 22-godišnjakom, 25-godišnjakom, 27-godišnjakom, dvojicom 29-godišnjaka, 31-godišnjakom, 37-godišnjakom, 38-godišnjakom, 44-godišnjakom i trojicom maloljetnika za koje je utvrđeno postojanje sumnje da su 3. travnja u Splitu nakon završetka nogometne utakmice na gradskom stadionu Poljud na sjevernoj tribini i okolnim ulicama u gradu Splitu s ciljem izazivanja nereda zajedno s većim brojem za sada nepoznatih osoba sudjelovali u mnoštvu koje je nasiljem prema drugim osobama, ugrožavalo javni red, poticalo na nasilje, prema većem broju osoba, te uporabom opasnog oruđa dovelo u opasnost život ili tijelo druge osobe čime su ostvarili obilježja kaznenog djela Izazivanje nereda iz čl. 324. st.2. Kaznenog zakona Republike Hrvatske.

image
Cropix

Nadalje se  sumnjiče da su 3. travnja u Splitu nakon završetka nogometne utakmice na gradskom stadionu Poljud na sjevernoj tribini i okolnim ulicama u gradu Splitu uporabili silu i prijetnju prema policijskim službenicima, odnosno pružali otpor policijskim službenicima prilikom obavljanja službe, te doveli u opasnost njihov život i tijelo, te  je više policijskih službenika zadobilo tjelesne ozljede, čime su ostvarili obilježja kaznenog djela Napad na službenu osobu iz čl. 314. st.2. Kaznenog zakona Republike Hrvatske.

Protiv navedenih  je nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava, te su predani policijskom pritvorskom nadzorniku.

Kriminalističko istraživanje događaja se nastavlja, priopćili su iz PU SD.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 12:54