StoryEditorOCM
SplitUvijek su na usluzi

Splitski vatrogasci ponovo spašavali građane: pomagali medicinskim djelatnicima i osiguravali slijetanja u luci Lora

Piše T. Ga.
28. veljače 2024. - 08:45

Djelatnici Javne vatrogasne postrojbe grada Splita jučer ujutro malo prije 8 sati su uz pomoć alata za otvaranje brava otvorili su vrata stana u Radunici. Na podu stana zatekli su stariju žensku osobu. Na intervenciji su bili i djelatnici Hitne medicinske pomoći koji su zbrinuli tu osobu, te djelatnici Druge policijske postaje u Splitu. Na toj intervenciji bila su angažirana četvorica vatrogasaca.

image

Dok traje rekonstrukcija heliodroma KBC-a Split, za medicinske potrebe koristi se heliodrom u vojnoj luci Lora

Tom Dubravec/Cropix/Cropix

Oko 11 sati imali su još jednu tehničku intervenciju kada su na Vrhu Visoke pomogli patronažnoj sestri podignuti pacijenta s poda. Na tu intervenciju su izašla dvojica djelatnika Javne vatrogasne postrojbe grada Splita.

U 22.27 sati vatrogasci Grada Splita osiguravali su heliodrom u Lori. Naime, za vrijeme trajanja rekonstrukcija heliodroma KBC-a Split, za medicinske potrebe koristi se heliodrom u vojnoj luci Lora gdje Javna vatrogasna postrojba grada Splita osigurava svako polijetanje i slijetanje helikoptera. Nakon što se rekonstruira heliodrom KBC-a Split, tamo će, kao što je to slučaj bio i ranije, dežurati vatrogasci 24 sata na dan i osiguravati manevre.

image

Splitski vatrogasci, ilustracija

Ante Čizmić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. svibanj 2024 10:25